Pin It

Beer yard festival Zagreb MocvaraNajsnažnija osobina craft pivarstva je NEZAVISNOST malih kreativnih pivovara. To je samo jedan razlog zašto je craft pivarstvo toliko popularno. Sve ostalo saznat ćete na Craft festivalu u Zagrebu, BeerYard Festivalu, 27.08.2016. u dvorištu Močvare. Uz obilje odlične pive i hrane i hrpa pozitive na kraju 8. mjeseca :)

Zadnjih godina svjedočimo burnom rastu craft pivovara, ali ne bilježe rast samo pivovare. Veliki boom se događa i na hrvatskoj gastronomskoj sceni i na glazbenoj sceni. Otvaraju su ugostiteljski objekti čiji je cilj priprema kreativnih jela samo od svježih namirnica, a pogotovo veliku renesansu proživljavaju objekti orijentirani na burgere.U cijeloj Hrvatskoj je zadnjih godina porasla i DIY glazbena kultura, sve više bandova se osniva koji sviraju alternativnu glazbu, nemaju ugovore s velikim diskografskim kućama i kao jedan izvor sredstava im služi platforma Bandcamp.

BeerYard Festival daje vjetar u leđa craft pivarima


BeerYard Festival je nastao kao ideja koja bi objedinjavalate 3 nezavisne scene - craft pivovara, street fooda i glazbe. Cilj BeerYarda je pokazati Zagrebu svu tu scenu na jednom mjestu te dati vjetar u leđa svim tim malim poslovnim i glazbenim subjektima. Organizatori festivala su Žedno Uho i craft pivovara Nova Runda. Kako u organizaciji festivala sudjeluje i jedna pivovara, BeerYard Festival se želi predstaviti kao festival nastao od strane pivara, nema paklene sheme zarađivanja organizatora, već se želi promovirati svakog od tih nezavisnih subjekata. Uz pivovare, street food objekte i bandove, predstavit će se i 2 zagrebačka craft puba - Craft Room i Hop In. Oni će biti zaduženi za točenje craft piva stranih pivovara, ali će i pomoći svim pivovarama koje se ne mogu baviti direktnom prodajom, da se toče preko njih.

BeerYard Festival  = Pivske radionice, hrana i pivo u potocima :)

U popodnevnom terminu će se održavati i pivske radionice unutar kluba Močvara. Kroz radionice će se predstaviti  i novi nezavisni pivski portal - Pivarium, a javnosti će sigurno biti najatraktivnija radionica o poslovnim modelima pivovara gdje će 3 pivovare (Nova Runda, Varionica i Zmajska pivovara) pričati svoja dosadašnja iskustva te dijeliti savjete novim potencijalnim pivovarama. Da se zaokruži ta nezavisna priča, medijski je uskočio Radio Studentkoji će popratiti cijeli event!

12:00 Otvaranje
13:00– 14:00 Pivska radionica - Predstavljanje Pivarium pivskog portala. Pivarium predstavlja Ratebeer administrator Marko Ožegović
15:00– 16:00 Pivski panel - Poslovni izazovi pivovara. Sudjeluju Nova Runda, Varionica, Zmajska pivovara. Panel raspravu moderira Domagoj Jakopović - Ribafish
17:00– 18:00 Pivsko predavanje by Domagoj Jakopović Ribafish
19:00– 23:00 Koncerti

Nastupaju:
Magul (Šibenik)
ESC Life (Zagreb)
Kraj Programa (Rijeka)
Muscle Tribe of Danger and Excellence (Zagreb)

Medijski pokrovitelj:
Radio Student

Craft beer by:
5th Element , ABA & BART & LELA
Bad Brewery
Craft Room (craft bar)
The Garden Brewery (ekskluzivna promocija novih piva na festivalu)
Hop In Craft Beer Bar (craft bar)
Križevačka pivovara
LAB Split - Craft Brewery BARBA Pale Ale
Pivovara i pivnica Medvedgrad
Nova runda
Pulfer
Pivovara Mbc
Valens
Varionica
Varoška Pivovara
Zmajska pivovara
(Lista će se širiti :))

Street food by:
American bar Dollar (Osijek)
Bistro Šalša (Zagreb)
Burger bar (Zagreb)
Yellow Submarine (Zagreb)

Prodajna mjesta:
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Craft Room
Hop In Craft Beer Bar
Caffe bar Iks