Pin It

Fuckup nightsIako koncept za „FuckUp Nights“ potječe iz Meksika gdje je 2012. godine pet prijatelja po prvi put organiziralo takvo druženje u međuvremenu se ovakvo druženje proširilo u 58 zemalja. U Austriji od 2014. godine.

Predavanja propalih poduzetnika postala su hit u Beču, prenosi ICT business. Riječ je o događanjima prilikom kojih propali poduzetnici pred publikom iznose svoje neuspjele priče. Cilj ovih neobičnih druženja na kojima se uvijek traži mjesto više ohrabriti je druge i poučiti ih da ne čine iste pogreške.

U Beču se redovito održavaju „FuckUp Nights“

Sljedeće druženje u Beču održat će se u ožujku ove godine u prostorijama bečkog Poduzetničkog centra pri bečkom Ekonomskom fakultetu koji je ujedno i sponzor događanja. Ulaz je besplatan, ali je zbog velikog interesa potrebna prijava.

Dobre strane propadanja, odnosno iskustva, ono su što organizatori žele prikazati na tim forumima. Jer i propadanje je dio uspjeha. Ne mora se nužno dogoditi, ali ako se dogodi, onda treba ustati, sabrati se i krenuti ispočetka. Izlaganja „propalih poduzetnika“ i diskusije trebali bi poslužiti drugim poduzetnicima kao pouka da ne ponavljaju iste pogreške.

Ustanite, saberite se i krenite ispočetka

„Kada strah od neuspjeha nije prisutan, usuđujemo se puno više toga“, kaže Stojanović, koji je iskustvo stjecao i u Silicijskoj dolini. Osim toga ističe kako je u Americi kultura odvažnosti u području poduzetništva mnogo izraženija nego u Austriji.

Foto: Fuckup Twitter