Pin It

Što je potrebno da biste ušli u Zagrebački inkubator poduzetništvaZa ovaj posao neće vam trebati veza. Ozbiljno. Trebat će vam ono što mnogi uglavnom zanemaruju: puno volje, radnog elana, energije i motivacije.

 

Pozitivci, vrata su vam širom otvorena. Objasniti ćemo što je potrebno da biste ušli u Zagrebački inkubator poduzetništva. Na vama samo ostaje da potvrdno odgovorite na sljedeće pitanje: „Želite li da ZIP bude točka iz koje ćete krenuti osvajati svijet?“


Svaka selekcija ima svoja pravila i to obično izgleda ovako: Selekcija projekata odvijala se u dva koraka: od svih zaprimljenih projekata prvo su odabrani oni koji zadovoljavaju sve osnovne kriterije ocjenjivanja (inovativnost, tržišni potencijal, disruptivnost i tim), koji su zatim pozvani u ZIP održati prezentaciju uživo, tzv. pitch. Naposljetku, na temelju pitcheva i ukupnog dojma izvršen je konačni odabir projekata. Odabir projekata vodili su osnivači ZIP-a: Ivo Špigel, Saša Cvetojević, Mihovil Barančić i Damir Sabol. U odabiru je sudjelovala i dr.sc. Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu, s kojim ZIP ima uspostavljenu programsku suradnju.


„U treću generaciju primili smo devet novih timova. Od njih devet, tri su ženska tima, gdje su žene founderi. Ženski timovi rastu iz generacije u generaciju. Npr. u 2. generaciji imali smo samo 1 tim gdje je žena bila founder, a sada već tri tima u kojem su žene founderi. ZIP je organizacijski fokusiran na razvoj i podršku startup projektima. Startup projekti su, u našoj definiciji, projekti koji su:  u ranoj fazi razvoja; imaju globalan potencijal i imaju globalne ambicije. Sada s nestrpljenjem čekamo dolazak četvrte generacije!“ objašnjava Tihana Marelja, ZIP koordinatorica.


Neki od kriterija koji su trebali biti zadovoljeni: inovativnost, tržišni potencijal, disruptivnost, tim.


Mnogo je benefita koje Zagrebački inkubator nudi. Intenzivan program u trajanju od 6 mjeseci (3+3), druženje s talentiranim pokretačima startup projekta, velika ZIP mentorska mreža sa svim neophodnim resursima koji su omogućeni od partnera (ERSTE, Agrokor, mStart, Iskon, Dell) ZIP-a.

Pripremite svoje ideje i uključite se u 4. generaciju ZIP-a. Sretno!

 

FOTO: Zagrebački inkubator poduzetništva


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti