Pin It

PPK PAR Poduzetnicki kamp sudioniciZavršio je još jedan PPK - PAR Poduzetnički Kamp u Rijeci s proglašenjem pobjednika na Trsatskoj Gradini. Naučili smo dosta o design thinkingu, podijelili puno informacija, ideja, družili se s veselim timovima sudionika i mentorima. Pobjednici ovogodišnjeg PPK su članovi tima Radio Korzo, a jedan od njih je i student Visoke poslovne škole PAR. Čestitke svim timovima!

Program PAR Poduzetničkog kampa je službeno otvoren u ponedjeljak, 28. kolovoza u Visokoj poslovnoj školi PAR, a u centru ovogodišnjeg natjecanja je – problem, točnije problemi s kojima se suočavaju naše tvrtke. Zadaća svih sudionika PPK je riješiti taj problem kroz četiri dana programa. Ovakva prilika se ne dobiva vrlo često, a Visoka poslovna škola PAR ju ovim putem nudi ne samo poduzetnicima ili onima koji to žele postati, već i građanima koji su spremni zasukati rukave i naučiti nešto novo.

Sudionici PPK prošli su edukaciju iz područja dizajnerskog promišljanja

Naime, kroz ovaj PAR-ov program, cilj je potaknuti ne samo startupove već i tvrtke različitih veličina kako bi pri razvoju svojih usluga i proizvoda razmišljali kao dizajneri, s korisnikom u samom središtu procesa. Dakle, svi ovogodišnji sudionici PPK prošli su edukaciju iz područja dizajnerskog promišljanja tj. Design thinking, a njihova kreativna rješenja građani će imati priliku čuti u sklopu programu Gradina Znanja. Naime, završno natjecanje timova održalo se na Trsatskoj Gradini, u sklopu Ljeta na Gradini.

U okviru programa održana su otvorena predavanja u mauzoleju na Trsatskoj gradini i Open networking – predstavljanje tvrtki – partnera programa, gdje su građani imali priliku razgovarati s potencijalnim poslodavcima i saznati informacije o obrazovnim programima i stjecanju novih kvalifikacija. Nakon toga, održan je zabavni program i finale natjecanja.

Nagrade koje su dodijeljene sudionicima osiguravaju organizatori i partneri, kojima se pridružila i Gradska knjižnica Rijeka koja je natjecateljima darovala četiri godišnje članarine. Ostatak nagradnog fonda osigurale su već spomenute tvrtke; Rijeka 2020 (EPK), Specijalna bolnica Medico, Radio Korzo i HGK – generalni pokrovitelj cijelog programa.

Rijeka dobiva Tehnološko edukacijski poduzetnički inkubator

Predavanje je održao je i Ernest Cukrov o rekonstrukciji i prenamjeni postojeće Hale 14 u Tehnološko edukacijski poduzetnički inkubator ‘Proizvodni park Torpedo’.

Grada Rijeka povukla je sredstava iz fondova Europske unije i dobivenim sredstvima planira rekonstruirati postojeću industrijsku halu veličine 1.727 metara četvornih. Prostor će prenamijeniti za 14 radionica i 2 ureda za poduzetnike, inkubacijski teh-lab koji će funkcionirati kao zajednički coworking prostor za radioničke radove i smještaj opreme, konferencijsku dvoranu i dvoranu za sastanke, dok će središnji dio hale ujedno biti izložbeni prostor.  Nabavit će četiri 3D printera za lijevanje u plastiku, metal i pijesak, CAD softver, softver za povratno inženjerstvo i profesionalno industrijsko prijenosno računalo s grafičkom stanicom.

Mojbiz.com portal za poduzetnike početnik uključio se u PPK kao medijski pokrovitelj i mentor. Veselimo se sljedećoj godini!