Pin It

Prijave za akcelerator program najećeg startup huba weXeleratea u Beču zaprimaju se do 9. svibnja 2018.

Na prva četiri kata bečkog Design Towera u samom srcu Beča, gdje se smjestio i prestižni hotel Sofitel, prošle je godine otvoren najveći startup hub u ovom dijelu Europe. Na ukupno 8000 kvadratnih metara tamo je svoj novi dom našlo nekoliko stotina startupova, a fokus leži na inovacijskim područjima kao što su mediji, bankarstvo, osiguranje, mobilnost, sigurnost, blockchain, AI,  energetika i inženjerstvo.

weXelerate povezuje velike tvrtke sa startupovima iz cijelog svijeta

weXelerate centar otvoren je 365 dana u godini 24 sata na dan, a cjelokupno prizemlje zgrade predviđeno je kao svojevrsni javno dostupni coworking prostor.

Jedan od bitnih ciljeva osnivača weXeleratea povezivanje je velikih tvrtki sa startupovima iz cijelog svijeta, kako bi skupa realizirali konkretne inovacijske projekte, otvarali nova tržišta i stvarali suvremene proizvode.

Upravo stoga bečki centar startupovima iz cijelog svijeta i ove godine nudi tzv. Accelerator program u trajanju od četiri mjeseca. Modularni sadržaji programa usmjereni su na stvaranje dodane vrijednosti i otvaranje novih tržišta za inovativne proizvode mladih poduzeća.

Sudionicima na raspolaganju preko 100 mentora

U okviru programa 16 velikih tvrtki strukturirano će surađivati s 50 startupova, kako bi zajedničkim snagama ostvarili zadane ciljeve. Sudionicima na raspolaganju stoji preko 100 mentora, a sudjelovanje u programu je besplatno. Troškove boravka i smještaja snose sami sudionici.

Sljedeći ciklus započinje 1. listopada 2018. i završit će sredinom siječnja 2019.

Zainteresirani startupovi za ovaj se program mogu prijaviti do 9. svibnja 2018. putem sljedećeg: https://www.wexelerate.com/apply_now/

Izvor i foto: Inozemni ured Grada Beča

Copyright: © Raphael Moser_label4

Autor teksta je Inozemni ured Grada Beča. Za informacije o radu Ureda i Gradu Beču možete se javiti Ivani Ćosić, odnosi s medijima, Miramarska cesta 24/9. kat, 10000 Zagreb, T +385 1 646 26 20, M +385 99 573 51 85 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ww.eurocommpr.hr. Inozemni ured grada Beča pratite na Facebooku i Twitteru