Pin It

coachKako postati coach? Posebna škola, splet životnih okolnosti, rad na sebi, malo vlastitog mira i put da pronađete sebe. Priča Elene Cvjetković govori kako vjerovati sebi ali i pronaći to malo mira kojeg svi tražimo. Zaustaviti misli i usmjeriti se na važno - na sebe.

" Diplomirala sam ekonomiju, radila u raznim industrijama: prodaji, marketingu, zračnom prijevozu putnika i robe, medijima. Na odgovornim pozicijama, odgovorno i predano.

No, put do posla pretvorio mi se u mahnitu jurnjavu brzom cestom kako bi se na vrijeme probila do ureda na kraju grada..." kaže Elena.

Provela sam dvadestak godina u korporativnom svijetu. Lova je bila dobra, s godinama sve bolja, pa čak i jaaako dobra. Posao je bio “napet” i osjećala sam kako mi krila mašu u širokim zamasima.

Učila sam puno. Radila na sebi još više, pogotovo u trenucima kad sam gledala oko sebe kako neki diplomiraju samo tako, dobivaju poslove prelako ili napreduju jer se zna “čiji su”. Ostala sam svoja. Diplomirala sam ekonomiju, radila u raznim industrijama: prodaji, marketingu, zračnom prijevozu putnika i robe, medijima. Na odgovornim pozicijama, odgovorno i predano.

No, put do posla pretvorio mi se u mahnitu jurnjavu brzom cestom kako bi se na vrijeme probila do ureda na kraju grada, sastanci su se pretvorili u  ego-tlaku bez premca, mailovi su gušili inbox, mobiteli nisu prestajali pištati, a pritisak s posla preselio se u tolikoj mjeri u privatni život da sam hodala po cesti ne vidjevši nikoga. Stradao mi je vid, naime. Onda je došla još jedna promjena posla, ludi sati uludo potrošeni zbog nečije tuđe neučinkovitosti/neorganiziranosti, promjene promjena radi, uz obavezan rad vikendom. Uz sve drage ljude, jednostavno je prestalo biti “napeto”.

Postala sam majka sa trideset i osam godina. Vrijeme provedeno na dobrodošlo pauzi porodiljskog iskoristila sam za promišljanje sebe same. I znala sam: više ne mogu gurati u stranu kreativnost, samo zato da bi se uklopila u korporativne “uravnilovke”, ne mogu gušiti potrebu da rastem, učim i prenosim znanje, i smogla sam snage sama sebi glasno reći: želim promjenu! Tog trenutka počeo je moj put prema pozivu u kojem sam se prepoznala.

Poziv, posao, ono što radim zadnje tri godine je coaching. Uvijek kažem da je coaching – coaching, bez obzira na podjele na poslovni ili osobni. To je za mene više od posla: coaching osjećam pozivom, potrebom čak. Radim s klijentima na njihovom procesu promjene, učenja i rasta, omogućujem im ostvarivanje potencijala koje nose u sebi, pomažem im da naprave planove koji će ih voditi putevima života koje su sami prepoznali kao dobre. Certificirana sam za upravljanje ljudskim resursima, konstanto radim na sebi i ulažem u sebe, što pokazuju brojni treninzi, seminari i obuke koje sam uspješno završila.
Članica sam predsjedništva i jedna od osnivača Hrvatske udruge za coaching, a pripadam i međunarodnoj udruzi IAC (International Association of Coaching).
 
Mojih osobnih top 5 vrijednosti su: integritet; davanje vlastitog doprinosa; kreativnost; rast, razvoj, učenje i - obitelj.

Svakog tjedna pišem stalnu kolumnu MojCoach na portalu MojPosao, objavila sam čitav niz članaka u časopisima poput Banka magazine, Poslovni Savjetnik, Ugostiteljstvo i turizam, napisala predstavljanja brojnih knjiga za Kapital Network, sudjelovala u brojnim televizijskim emisijama na temu poslovne edukacije, hodala pustinjama, dizala vinčom jedra i umočila nožne prste u sve oceane ovog svijeta.

Na zahtjev šaljem i “ozbiljan” životopis, u EU formatu…


Autorica: Mirjana Fijolić www.mojbiz.com i Elena Cvjetković, coach Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. www.misliona.hr