Pin It

Mentorstvo je ključni aspekt u razvoju pojedinaca i organizacija. U Hrvatskoj nedostaje fokus na individualno mentorstvo, što je potaknulo osnivanje udruge Sentor 2022. godine. Sentor okuplja iskusne poduzetnike koji besplatno pružaju mentorsku podršku drugim poduzetnicima. Novinarka poslovnog tjednika Lider Anamarija Mujanović je autorica članaka koji istražuje važnost mentorstva i zašto su mentori neophodni.

Mentorstvo se pokazalo kao ključno u rješavanju izazova poput zapošljavanja, proširenja poslovanja i širenja mreže kontakata. Iskustva mentora i mentoriranih poduzetnika naglašavaju važnost individualnog mentorstva u uspjehu poslovanja, što je detaljno prikazano u novom izdanju Lidera.

Mentorstvo je ključni aspekt u razvoju pojedinaca i organizacija. Definirano kao proces pružanja podrške i usmjeravanja za postizanje ciljeva, mentorstvo nije samo obuka ili priprema, već kontinuirana podrška na putu do uspjeha.

U Hrvatskoj, postoje brojne organizacije koje pružaju podršku poduzetnicima, ali nedostaje fokus na individualno mentorstvo. Zbog toga je 2022. godine osnovana udruga Sentor, koja okuplja iskusne poduzetnike i stručnjake s ciljem pružanja besplatne mentorske podrške drugim poduzetnicima. Ova inicijativa odražava potrebu za osobnim mentorstvom u poslovnom svijetu.

Sentorova mentorica, Blaženka Urbanke, ističe raznolike teme o kojima razgovara s mentoriranim poduzetnicima. Ovi razgovori obuhvaćaju pitanja poput zapošljavanja, zadržavanja i motiviranja zaposlenika, proširenja prodajne mreže, formiranja cijena te širenja poslovanja izvan nacionalnih granica. Kroz ove razgovore, mentorica pruža podršku i potiče razvoj poslovanja svojih mentoriranih poduzetnika.

Iskustva mentora i mentoriranih poduzetnika pokazuju važnost mentorskog procesa u razvoju uspješnih poslovanja. Njihove priče o izazovima i uspjesima detaljno su prikazane u novom izdanju Lidera autorice Anamarije Mujanović, pružajući uvid u važnost i koristi individualnog mentorstva u poslovnom svijetu.

Preneseno iz poslovnog tjednika Lider 

Foto: pexels Photo by RDNE Stock project


 


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti