Pin It

Feng shui radni stol rasporedBiljka u gornjem lijevom kutu, knjige u donjem lijevom i tako redom. Raspored radnog stola, mjesta na kojem provodimo najveći dio radnog dana, možete urediti tako da vas potiče na kreativnost, donosi novac, ali i osigurava energiju za učenje. 

 

Zato postoji Feng shui, da uredi vaš ured i radni prostor na devet područja, od kojih svako odgovara jednom dijelu vašeg života ....

Uzmite pravokutni papir koji odgovara obliku vašeg stola i ravnalom ga podijelite na devet jednakih dijelova. Dobit ćete "mrežu" čije svako polje odgovara jednom području života. Zatim pogledajte što je najbolje držati u kojem polju...

Kako biste svoj radni stol uredili prema principima feng shuija, počnite jednostavnim pomagalom zvanim bagua, što je u stvari jednostavna energetska mapa koja dijeli bilo koji prostor na devet područja, od kojih svako odgovara jednom dijelu vašeg života (novac, posao, kreativnost...). Razmislite o jednom ili dva cilja koji su vam najvažniji, bilo da se radi o poboljšanju zdravlja, uspjehu ili inspiraciji. Zatim uredite svoj stol na osnovi dijelova bague koji se poklapaju s tim ciljevima.

Gornji lijevi kut stola: novac

Biljka potiče rast u ovom području, a to također čini mala fontana s vodom ili simbol vode. Druge ideje: vrijedan predmet, poput kristalne vaze, koji će predstavljati vaše bogatstvo.


Sredina stola lijevo: obitelj

Kako biste njegovali odnose s njima, ovdje stavite obiteljsku fotografiju, poklon od nekog člana obitelji, drvenu posudu ili svjetiljku. Neka dominantne boje u ovom dijelu budu plava ili zelena.


Donji lijevi kut stola: znanje

To je mjesto za knjige i ostali pisani materijal koji vam je potreban, zajedno s plavim predmetom, poput svijeće, da osigura energiju za učenje.

Gornji dio stola, sredina: slava

To područje predstavlja vas kako vas drugi vide - vaš karakter i imidž. Tu stavite crvenu svjetiljku ili svijeću, posjetnice, neku nagradu ili certifikat.

Sredina stola, centar: zdravlje

Neka to područje bude uvijek očišćeno i nikada prašnjavo ili prljavo. Dajte mu energiju uz pomoć žute ili zelene boje, ili simbola zemlje (cvijeće, kamenje, školjke).

Sredina stola, ispred vas: karijera

Ovo je mjesto za vaše računalo, na čijem je desktopu najbolje izabrati fotografiju vode (mora, slapa) koja simbolizira novac. Za nove mogućnosti naglasite zelenu, a za motivaciju crvenu boju.

Gornji desni kut stola: veze

Na tom mjestu neka stoji fotografija vas i partnera ili ružičasti ili crveni cvijet u maloj vazi koji će privući uspješnije veze u vaš život.

Sredina stola desno: kreativnost

Tu stavite dnevnik ili svjetiljku kako biste pojačali kreativnost. Također, tu možete držati raznobojne post-it papiriće, predmete izrađene od bakra, srebra, zlata ili drugih metala.

Donji desni kut stola: ljudi od pomoći

Ovdje možete držati telefon i mape s projektima i imenima klijenata kako biste ostali povezani s onima koji su vam važni za posao. Dominantne boje bi trebale biti siva i srebrna.

Članak je preuzet s portala Sensa

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima! Lajkaj MojBiz Facebook stranicu. Komentiraj!