Pin It

Skupe pretplatničke usluge, fancy ured, skupa oprema, razni softveri i slične usluge često imaju i besplatne alternative. Koristite njih dok ne budete sigurni da vam baš trebaju plaćene usluge.

Skupa odjeća

Nemojte da vaš ego postane veći od vašeg posla. Naravno da trebate izgledati profesionalno, ali uvijek možete proći jeftinije od skupih brendova

Fancy ured

Svi želimo imati lijepi ured, ali troškovi s takvim uredom nemaju kraja. Usredotočite se prvo na posao, a ured može čekati.

luksuzni ured

Skupa oprema

Kada je oprema u pitanju, svi želimo imati najnoviju i najbolju tehnologiju, ali to ne znači da vam je nužna niti da će vam biti od najbolje koristi za posao. Kupite samo ono što vam zaista treba.

Zapošljavanje prije vremena

Zabavno je zapošljavati ljude i gledati kako vaš startup postaje velika tvrtka, ali ako još niste spremni i ako obim posla to ne traži samo bacate novce. Za početak uzmite honorarce.

Ekstravagantni partyji i putovanja 

I ovo je jako zabavno, ali nimalo mudro. Ova vrsta troška u mladoj, novoj kompaniji nije znak uspjeha, već loših odluka.

luksuzna putovanja

Akcije čije rezultate ne možete provjeriti

PR, marketing ili brending, sve od toga što radite nemojte raditi ako ne možete procijeniti kakav je njihov rezultat.

Kupovanje followera i lajkova i e-mail marketing

Ovo je najlošiji način da dođete do korisnika, a uz to se smatra scamom. Super je reći da imate na tisuće followera i lajkova, ali ako su lažni nikad nećete vratiti uloženo.

Skupe dostave

Ukoliko razmišljate o dostavi obavezno obratite pažnju na nekoliko troškova, i na to isplati li se i hoće li predstavljati gubitak.

Beskorisno printanje

Printanje loga i izrada jeftinijih vizitki ima smisla, ali zaustavite se na tome. Prvo upoznajte svoje korisnike i njihove potrebe, a onda se pozabavite sa skladištima, tiskanjem i ostalim.

Trošenje novca prije nego ste ga zaradili

Osim ako nemate velikodušne investitore za koje ste sigurni da će uložiti novce u vaš posao, nemojte se baciti u prevelike troškove koje nećete moći pokriti. Kao što se kaže da trebate živjeti u svojim okvirima u privatnom životu isto se odnosi i na posao.

Izvor: Express.hr 

Foto: pexels

 


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti