Pin It

Damjana Domanovac Damjana Domanovac, poduzetnica, organizatorica velikih turističkih događanja i urednica časopisa Orizzonti Travel, poziva sve da posjete PLACE2GO 2016 sajam koji će se održati u Boćarskom dom u Zagrebu od 18. do 20. ožujka 2016. i uživaju u raskoši turizma. Ulaz na sajam je besplatan.

PLACE2GO 2016  namijenjen je svim ljubiteljima ljepote putovanja i turizma, poduzetnicima u turizmu, ali i izvrsna prilika za učenje i umrežavanje na konferenciji. Organizirat će se u dvije dvorane, glavnoj dvorani i dvorani balon, a kao i svake godine do sada, i ovog će se puta potruditi uvesti neke novosti u skladu s modernim trendovima u svijetu turizma, putovanja i organizacije sajmova. 

"Prvi put na ovogodišnjem sajmu hrvatskoj će se publici predstaviti Maroko, Izrael i Japan, a sudjelovat će i Indonezija, Indija, Tajland, Belgija, Turska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Slovenija, Srbija te Bosna i Hercegovina i, naravno, izlagači iz Hrvatske. Posebno jak ove godine bit će Place2go Bussiness Friday kada će nam se pridružiti delegacije turističkih agencija iz Bugarske, Grčke, Turske, Tajlanda, Indonezije, Srbije i Slovenije, kao i mnogobrojni drugi poslovni posjetitelji " objašnjava Domanovac.

Place2go 2016 konferencijaObzirom da predstavljamo poduzetnički portal kakve nam novosti ovim sajmom donosite za poduzetnike?

Kao i svaki sajam i naš je zamišljen kao mjesto susreta i upoznavanja sa novim proizvodima, ponudama i uslugama. U petak od 10-16 sati je sada već prepoznati B2B Friday morning koji je namijenjen poslovnom sektoru i kao takav idealno mjesto dogovaranja suradnji između partnera svih vidova turizma. Novost nam je mobilna sajamska aplikacija koja se može preuzeti za androide. Naziv aplikacije je PLACE2GO. Tijekom petka, na pozornici unutar glavne dvorane, održavat će se i poslovna predavanja profesionalaca iz svijeta turizma pa će tako posjetitelji moći saznati sve o trendovima u turizmu u inozemstvu – primjerice Japanu i Njemačkoj, ali i kako na razvoju turizma rade u Karlovačkoj županiji. Održat će se i panel na temu gastronomskog turizma u Hrvatskoj u sklopu predstavljanja festivala Taste the Mediterranean. Prava poslastica za kraj radnog dana biti će projekcija filma Wonderful Indonesia i nastup indonezijskih plesačica koje će otplesati poznati balineški Pendet Dance.

Koji trendovi dominiraju u turizmu, za poslovne korisnike i pojedinačne turiste?

Trendovi se vremenom mijenjaju. Danas nije dovoljno da imate lijepi hotel, već je usluga postala bitnija od samog izgleda. Danas se u turizmu može boriti isključivo „onim“ nečim što vas čini posebnim. A najcjenjenije je ljubazno i nasmijano osoblje. Danas se putuje po principu „ja plaćam-ja biram“ jer je ponuda na tržištu iznimno velika.

Kako poboljšati turističku uslugu u Hrvatskoj?

Osnovni problem hrvatskog turizma je sezonalnost. S time se naši hotelijeri bore svih ovih godina. No, veći problem od toga je pronalaženje kvalitetnog kadra. Pozitivni primjeri koje sam imala prilike vidjeti u svijetu je da se na otocima, ukoliko su oni turistički, otvaraju i turističke škole, fakulteti turističkog usmjerenja nisu nužno u velikim gradovima, već u turističkim zonama. Na taj način i lokalno stanovništvo ima priliku doći do vrhunske izobrazbe, a hoteli do školovanog kadra.

Program sajma PLACE2GO

Glavna dvorana

Petak 18. 3.
10 – 16 sati – B2B ulaz samo sa akreditacijama i pozivnicama
16 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Subota i nedjelja 19. i 20. 3.
10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Dvorana Balon:
Petak – nedjelja, 10 – 20 sati, ulaz besplatan

Više o sajmu pročitajte na linku 

O sajmu PLACE2GO razgovarali smo a Damjanom Domanovac. Svoj je poduzetnički put skromno počela prije skoro 20 godina kada je pokrenula magazin o vjenčanjima. Nakon bogatog iskustva u izdavaštvu, prije dvije godine pokrenula je i magazin Orizzonti Travelhrvatski proizvod koji se prodaje i na talijanskom tržištu. Njezinu franšizu za specijalizirani magazin o putovanjima dosad su kupili već u sedam europskih zemalja, a u tijeku su pregovori s Kinom.