Pin It

Peter Losch Maistra Best StayPeter Lösch, direktor luksuznog sektora Maistre, kada putuje na odmor želi osjetiti poseban doživljaj smještaja kroz dizajn i udobnost. Kao i svi ostali turisti, drži da je Hrvatska novo, turističko otkriće luksuznih putnika.

Savjetuje svima koji se bave turizmom, bilo da se radi o hotelima ili malom, privatnom smještaju, da obrate pažnju na dizajn i uređenje jer gosti kod dizajna očekuju ugodnost i praktičnost, ali i kreativnost i kvalitetu, što im daje poseban doživljaj. 

Zanimalo nas je njegovo mišljenje, kao direktora luksuznog sektora hotelskog lanca Maistre d.d., o potencijalu luksuznog turizma u Hrvatskoj i regiji, za koji sam kaže da je ogroman. Lösch naglašava da sve više gostiju željnih luksuza polako otkriva Hrvatsku, a uz uslugu i hranu najviše pažnje posvećuju dizajnu i arhitekturi. Smatra da gosti kod dizajna očekuju ugodnost i praktičnost, ali i kreativnost i kvalitetu, što im daje poseban doživljaj.   

Prema Vašem mišljenju, koja je uloga hotelskog dizajna i arhitekture kod stvaranja jedinstvenog iskustva gosta?

Dizajn i arhitektura, u proteklih 10 godina, postali su jedan od najvažnijih faktora u cjelokupnom iskustvu gostiju. To se može podijeliti na dva područja, od kojih je jedan tehnologija, udobnost i praktičnost, što je svakako potrebno danas. Gosti očekuju dobro uređene sobe koje pružaju sav potreban sadržaj, prilagođen potrebama gostiju i tipu boravka (posao, slobodno vrijeme, obitelji odmor, itd.), što uključuje i javne prostore, restorane iwellness područja. Ovaj dio je iznimno važan za konkurentnost smještaja. Drugo područje uključuje kvalitetu i kreativnost dizajna i arhitekture, što daje gostu poseban doživljaj i čini razliku. Osjećaji i iskustva su najbitnija.

Kao direktor luksuznog klastera Maistre, koji je po vama potencijal luksuznog turizma u Hrvatskoj i regiji?

Ogroman ... Veći dio “luksuznih” putnika tek sada počinju polako otkrivati Hrvatsku. Oni razumiju da je usluga, hrana, okruženja i ostalo bolje i ljepše nego u St. Tropezu, ujedno je i bliže, jeftinije i prije svega autentičnije i originalnije. Morati ćemo i dalje poraditi malo na općem doživljanju i brandu.

Većina naših prihoda i dalje dolaze iz hotela s 4/3 zvjezdica i kampova, ali najveći financijski rast u proteklih 5 godina, na godišnjoj razini, po objektu, dogodio se u našim hotelima s 5 zvjezdica.

Koje je Vaša omiljeno mjesto ili država za godišnji odmor?

Međunarodno: Južna Afrika                                     

Hrvatska: Split + Brač

Kakav ste gost dok putujete - što Vam je najbitnije kod smještaja?

Mogu se nadovezati na prvo pitanje. Želim biti nadahnut hotelom (smještajem) i osjećati se ugodno.

Često rađe biramcool hotel s 3 ili 4 zvjezdice nego suhoparan hotel od 5 zvjezdica. Nije mi potrebna nikakva posebna usluga ili pozornost, ali želim dobiti ono što sam platio. To je vjerojatno povezano s tipom mog posla, ali želim odsjesti u hotelima koji su drugačiji. Dosadne, sive, stare hotelske sobe, posebno u većim gradovima, stvarno me deprimiraju.

Čemu se najviše veselite na Best Stay konferenciji u Opatiji?

Slušanju drugih stručnjaka i možda naučiti i pokupiti neke nove ideje, te upoznati kolege.

Inervju je preuzet s portala Best Stay konferencije čiji je jedan od medijskih pokrovitelja i portal MojBiz.com

Fotografija: Maistra