Pin It

Fotopoint aplikacija donosi multimedijalne podatake s terenaAko se bavite turizmom, poljoprivredom, radite u službi održavanja, prodaji, marketingu FotoPoint mobilna aplikacija osječke tvrtke DATArius pomoći će da brzo i jednostavno prikupite multimedijalne podatke o nekom događaju u trenutku kada je nastao.

FotoPointom prikupljate multimedijalne podatake na terenu, sliku, zvuk, tekst, geolokaciju, video, potpuno neovisno o signalu teleoperatera, i šaljete odabrane zapise na čuvanje u bazu podataka.

Kako to znamo?

Pa tako jer smo i sami isprobali aplikaciju i moramo priznati da smo oduševljeni detaljima koje ne nalazimo u ostalim proizvodima takve vrste. Glasovno smo opisali događaj, zatim snimili slike i video, snimili geolokaciju gdje je događaj nastao, sve to zajedno poslali u bazu podataka. Ne moramo niti reći da je signal našeg teleoperatera bio looooš na mjestu gdje smo radili! Zamislite da ste na vrhu Velebita s programom koji vas upoznaje s vašom okolinom?

Primjena aplikacije je široka od turizma, preko službi za održavanja, djelatnosti gdje je potrebno brzo djelovanje pa sve do prodaje, marketinga. "Aplikacija je korisna ne samo za proizvodnju, već i za državne službe, turističke zajednice, gradove i općine, sve one koji žele imati pravu informaciju u pravo vrijeme. Mobilne aplikacije povezane s moćnim bazama podataka za učenje, ne samo da su budućnost, već i naša jedina alternativa." objašnjava Darko Balaš iz tvrtke DATArius s kojim smo razgovarali o proizvodu koji povezuje IT i ostale sektore.

Darko Balaš DATAriusZnači, umjesto opisa nekog poslovnog događaja u wordu, jednostavno glasom opišemo što se dogodilo, pridružimo tome slike, video i geolokaciju i podatke pošaljemo u bazu podataka.

Tako je! Nije potrebno voditi evidencije slika, teksta, videa, zvuka, jer se sad svi multimedijalni podaci nalaze na jednom mjestu. Vrlo lakim korištenjem filtera pronalazimo događaj koji se dogodio i prije nekoliko godina (gdje smo radili, što smo radili, tko je radio, koji su zaključci).

Ovo je vrlo važno za službe održavanja (gdje su nastajali problemi i kako su rješavani), u komercijali pri zamjeni djelatnika, njegov nasljednik imat će sve podatke o klijentima na jednom mjestu.

FotoPoint primjenjiv u turizmu

U djelatnostima gdje je potrebno brzo djelovanje, nema više nazivanja telefonom, već osoba dobiva multimedijalni podatak (geolokacija, slika zvuk, video) u nekoliko sekundi, i lako može donijeti odluku. Ljudi na  terenu ne moraju opisivati što su radili dugim i zamornim tekstovima, već to mogu izgovoriti u telefon, čak i ako im ne trebaju slike, geolokacija ili video. Kasnije, u bazi podataka mogu izmijeniti podatak ili dodati nešto novo, pregledavajući ono što su snimili. Nakon zaključka nekog sastanka, pogotovo ako ih ima nekoliko tijekom dana, prodajni menadžer može sam sebi opisati sastanak i pregledati ga kasnije u bazi vrlo lako.

Kod velike količine sastanaka ovo je velika prednost. Sve tehničke službe (unikomi, građevina, održavanje cesta, prirode, ekologije) mogu zabilježiti nekakav problem na terenu i on je za nekoliko sekundi u firmi. Za tvrtke koje se bave sigurnošću, događaji mogu biti dokaz nekakvih radnji.

Jako dobra primjena je i u turizmu, gdje ćete i u doba van sezone upoznati budućeg turista što se na vašoj turističkoj destinaciji događa, prikupiti multimedijalne podatke alatom FotoPoint i objaviti ih na svojim stranicama i društvenim mrežama. Multimedijalna informacija (video, zvuk, slika, geolokacija) glavna je značajka FotoPointa. Uporabu Fotopointa ograničava samo mašta korisnika.

DATArius nakon JustWalka, osmislio FotoPoint


DATArius je već 40 godina prisutan u IT tehnologiji. Jedan DATAriusov odjel vrlo uspješno radi instalacije i održavanje računalnih mreža i video nadzora, poznat je i po aplikaciji JustWalk?

DATArius je tvrtka koja je slijednik RC IPK koji je radio poslovne informacijske sustave za gigant poljoprivredno, prerađivačko, stočarske proizvodnje IPK. Osnovan je 1995 i nastavlja s održavanjem poslovnih sustava, no okreće se novim tehnologijama i budućnosti. Naši veliki projekti su sudovi, banke na području od Iloka do Virovitice i školski sustav. Naš slogan je: Od čovjeka čovjeku! To znači približiti IT sustave korisniku kako bi ih koristili na što jednostavniji način, pokretom prsta i govorom. Odlučili smo se za mobilne aplikacije, gdje čovjek na terenu zabilježava događaj na što jednostavniji način kako bi onaj tko odlučuje mogao dobiti informaciju u što skorije vrijeme. Isto tako, informacija je čuvana za buduće pregledavanje.

Osmislili smo i JustWalk, android mobilnu aplikaciju koja vam omogućuje izbor zanimljivosti u vašoj okolini. Za prikupljanje podataka u JustWalku, koristi se Fotopoint, pa u tom slučaju čine zajednički sustav, pogodan za turizam bilo kojeg središta, nacionalne parkove, itd. Inačica JustWalka, Dubrovnik Card, već je u uspješnoj uporabi u biseru našeg turizma, gradu Dubrovniku.Fotopoint osnovni ekran

Još jedna dodatna prednost DATAriusa kao tvrtke s 40 godišnjim iskustvom je izrada ciljanih aplikacija ili poslovnih sustava po željama korisnika. Na svaki zahtjev možemo brzo odgovoriti, temeljem dugogodišnjeg iskustva naših stručnjaka.

Jedan dio poslovanja diverzificirali smo i na uzgoj aronije, najzdravije biljke na svijetu, isključivo zbog iskustva u poljoprivredi koji smo stekli održavajući poslovne sustave poljoprivrednih tvrtki u sklopu IPK i dubokim poznavanjem svih procesa koji se ondje događaju.

Isto tako smo kao firma i nositelji A kvalitete prema ocjeni vodeće tvrtke za poslovne informacije Bisnode. Pripadamo skupini od pet posto najboljih poduzeća u Republici Hrvatskoj, što potvrđuje međunarodno priznati Certifikat bonitetne izvrsnosti, koji je ujedno i referenca da smo siguran, ugledan i poželjan partner. Certifikat dodjeljuje Bisnode, vodeći pružatelj poslovnih informacija u Europi i Hrvatskoj.

Uzgoj aronije pomoću FotoPointa

Spominjete uzgoj aronije. Znači Fotopoint pomaže u praćenju uzgoja?

Da, ekološki uzgoj hrane nije jednostavan i moraju se pomno nadgledati svi procesi u uzgoju hrane kako bi se otklonila bilo kakva mogućnost pogreške. Sustavom FotoPoint, prati se proces razvoja biljke, kako bi se u svakom trenutku moglo pravilno reagirati. Kada primijeniti tehničke mjere, kada orati, kada zalijevati, kada se brinuti, kada uočiti probleme i brzo reagirati. Kada krenuti u berbu, kako bi proizvod bio vrhunske kvalitete. Stručnim praćenjem procesa uzgoja biljke, IT tehnologija omogućava preventivnu informaciju u pravo vrijeme. Naravno, baza podataka u kojoj se čuvaju svi događaji koji su se dogodili tijekom godina, u stvari je baza znanja što točno učiniti u kojem trenutku, kako u proizvodnju ili posao što lakše uključiti novog čovjeka. Iskustvo ostaje zapisano na jednom mjestu, popraćeno multimedijalnim podacima.

Ekologija i IT tehnologija dostupna svima  ....

Preorijentacija Hrvatske na proizvođača ekoloških proizvoda uz uporabu moderne IT tehnologije, dvije su strateško razvojne grane kojima jedino možemo spremno krenuti u utakmicu na EU tržištima. Stručnjaci DATAriusa, prepoznali su sve ove strateške grane razvoja i stvorili sustav FotoPoint, puno više od mobilne aplikacije. To je IT proizvod koji možemo lansirati na stranim tržištima, alat koji pomaže u praćenju i stvaranju vrhunskih ekoloških proizvoda, te alat koji će u hrvatski turizam uvesti tehnologije koje koristi svaki moderni turist i približiti turističke destinacije turistima i u vrijeme kada sezona nije aktualna. Mobilne aplikacije povezane s moćnim bazama podataka za učenje, ne samo da su budućnost, već i naša jedina alternativa.

FotoPoint izlazi na inozemno tržište

U posljednjih nekoliko godina pojavilo se dosta aplikacija koje se napravile velike promjene u poljoprivredi i spojili je s tehnologijom? Izgleda da je prostor upravo za ovakve proizvode dovoljno velik za sve. Planirate li izlazak na inozemno tržište?

IT je jedna od strateških grana hrvatske ekonomije, jednako kao ekološki uzgoj hrane i turizam. Voljeli bismo steći prepoznatljiost od strane strateških planera vođenja hrvatske budućnosti, i biti prepoznati od strane proizvođača bilo kojeg proizvoda. FotoPointom možete zabilježiti i opisati procese proizvodnje bilo kojeg proizvoda, ne samo ekološkog uzgoja hrane. Želimo educirati hrvatske tvrtke i javnost kako se domaćim znanjem i kvalitetnom organizacijom može konkurirati stranim poduzećima. Naravno, nakon Hrvatske, planiramo izlazak i na strana tržišta jer FotoPoint smatramo svjetski primjenljivim sustavom. Ne samo za proizvodnju, već i za državne službe, turističke zajednice, gradove i općine, sve one koji žele imati pravu informaciju u pravo vrijeme.

FotoPoint je opisan na web stranici tvrtke DATArius, Inastagram profilu, Facebooku gdje je u postovima sa slikama objašnjeno kako radi FotoPoint! Detaljan opis o tome kako radi program FotoPoint možete pronaći u video snimci.
Autor: Mojbiz.com
Foto: privatna arhiva tvrtke DATArius

Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti