Pin It

Ramiro Moj life coach program online alat za samopomoć sa svojim je timom psihologa i marketingaša, osmislila Tanja Pureta.

tanja puretaTanja Pureta, industrijska psihologinja prisutna je na tržištu već više od 15 godina. Svojom je stručnošću i neposrednim pristupom svakoj osobi koja joj se obratila za pomoć uspjela otvoriti vrata toliko puta složenog procesa osobnog razvoja. Korak koji je nedavno napravila predstavlja još jedan veliki izazov u poslu kojim se bavi. Sa svojim timom osmislila je jedinstveni online alat Moj life coach program, razvijala ga gotovo dvije godine a u posljednjoj fazi pred samo lansiranje posebnu pažnju posvetila je usklađivanju sa svim važećim zakonskim regulativama, visokim sigurnosnim standardima, od korištenja pa sve do plaćanja.  Program je namijenjen svima koji osjećaju da bi mogli i trebali živjeti ljepše i kvalitetnije, a ne znaju što ih u tome sprječava. Ovaj online alat teško će zamijeniti pravi, živi razgovor s coachem, no to mu niti nije namjera. Postoje životne situacije kada je ljudima potrebno vodstvo, a ovaj alat idealan je upravo za pronalaženje rješenja u prvoj fazi. 

Dostupan korisnicima na svim digitalnim platformama

Ovaj jedinstveni digitalni alat dostupan je korisnicima na bilo kojoj digitalnoj platformi, stranice su responzivne te ga  je moguće koristiti i putem mobilnih uređaja unutar razdoblja pretplate. Ukoliko vas brine zaštita vaših osobnih podataka dovoljno je samo reći da je zaštićen protokolom HTTPS i certifikatom SSL, a komunikacija web preglednika s web poslužiteljem je enkriptirana, kao i korisnički podaci.

Ovaj nas je online alat za samopomoć toliko zaintrigirao da smo odgovore potražili upravo kod autorice Tanje Purete.

"Moj life coach osmišljen je tako da korisnika strukturirano nizom pitanja vodi kroz osvještavanje važnih životnih područja i postavljanje jasnih ciljeva u svakome od njih, kao i analizu konkretnih životnih problema, dolazak do njihovih pravih uzroka i odabira rješenja" objašnjava Tanja Pureta u razgovoru za MojBiz. 

MojBiz: Kako je došla ideja za inovativni proizvod Ramiro Moj life coach program?

Tanja Pureta: Kako se mi u Ramiru svakodnevno susrećemo s ljudima koji se u svojim organizacijama često osjećaju prilično bespomoćno i u velikom stresu, čak i kada su te situacije objektivno rješive pa ne bi trebale izazivati toliku količinu stresa, odlučili smo nešto sustavno poduzeti kako bi im pomogli. Uočili smo da mnogi ljudi ne znaju kako na sustavan način razmotriti neki problem, doći do kvalitetnog rješenja, postaviti dobar cilj, riješiti se neke loše navike i ustrajati u dobroj, itd.

Shvatili smo da bi mnogi htjeli aktivno raditi na svom razvoju, a nemaju za to dovoljno vremena i/ili novaca. Zato smo odlučili osmisliti i napraviti jednostavan i povoljan, ali učinkovit, online program za samopomoć, koji će im po svemu biti toliko dostupan, da neće više imati isprike za bespomoćni ostanak u problemu.

Zato smo jako ponosni što smo u tome uspjeli i konačno javnosti predstavili Ramiro Moj life coach program.

Ramiro Moj life coach 4

Podrška EBRD-a i ulaganje vlastitog kapitala u razvoj online alata

MojBiz: Koji su izvori financiranja proizvoda obzirom da se radi o vrlo pristupačnoj cijeni? Najskuplji mjesečni paket koštat će 74 kune s uključenim PDV-om 
Tanja Pureta: Veliku ulogu u financiraju imala je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Njihovi stručnjaci su ocijenili projekt zanimljivim i korisnim te su odlučili sudjelovali u njegovom financiranju i time jako doprinijeli realizaciji cijelog projekta.

MojBiz: Postoji li sličan proizvod u svijetu?
Tanja Pureta: Postoje slični proizvodi, koji su temeljeni na GROW modelu, kao i na nekim drugim modelima, koji su univerzalno poznati i dostupni. Međutim, na hrvatskom tržištu je ovo prvi online program za samopomoć na našem jeziku. Velika prednost Moj life coach programa je ta što je u njega utkano naše znanje, od same strukture pitanja, načina vođenja osobe kroz coaching proces do toga kako smo osmislili da osoba samostalno dođe do svih potencijalnih rješenja, i po tome je uistinu jedinstven.

Ramiro Moj life coach 3

MojBiz: Kako je osmišljena pomoć korisnicima? 
Tanja Pureta: Ramiro Moj life coach program je osmišljen kao pomoć ljudima u rješavanju svakodnevnih izazova. Program osobu strukturirano vodi kroz osvještavanje važnih životnih područja i postavljanje jasnih ciljeva u svakome od njih. Dodatno, omogućuje analizu konkretnih životnih problema, dolazak do njihovih pravih uzroka i odabira najboljih rješenja.

Prolazeći kroz taj proces, osoba se osjeća sve snažnije i motiviranije za provođenje novih odluka, koje će joj unaprijediti kvalitetu života.

Ramiro Moj life coach 2
MojBiz: Mogu li korisnici uz pomoć virtualnog coacha doći do važnih odgovora?

Tanja Pureta: Program je namijenjen svima koji osjećaju da bi mogli i trebali živjeti ljepše i kvalitetnije, a ne znaju što ih u tome sprečava. Već sam prolazak kroz coaching proces djeluje na osobu na način da joj smanjuje osjećaj bezizlaznosti i bespomoćnosti, te osvještava snage koje ima za suočavanje sa situacijom, što ju motivira na donošenje dobrih odluka i ustrajnost u njihovom provođenju.

Drugim riječima, osobi daje toliko potreban susret sa samom sobom, za koji često ne zna kako ga uopće napraviti, odnosno od čega krenuti.

Stoga najčešće odustaje od analize vlastitih potreba i mogućnosti te donosi odluke naprečac, što se najčešće pokaže kao pogrešno, ili trpi situaciju uz stalno povećanje osjećaja stresa, što može vrlo nepovoljno djelovati na njeno zdravlje i dobrobit.

Ramiro Moj life coach 1

Foto: privatna arhiva tvrtke Ramiro i Tanje Purete

Autori: MojBiz i Tanja Pureta

 


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti