Pin It

Uskoro će u metropoli biti moguće bitcoinom platiti - šišanje. Bitcoin je virtualna valuta koja se polako počela širiti izvan internetskih krugova.

Bitcoin,valuta kojom se plaća u decentraliziranoj i anonimnoj mreži i koja ima u svojoj mreži čak dva milijuna računa širom svijeta. Internetski dućani u kojima se može platiti ovom inovativnom valutom sve su brojniji. Plaćanje se bitcoinom u Hrvatskoj nudi na nekoliko lokacija, a jedna od lokacije je i frizerski salon Studio 54.

- Ivan je kriv za tu ideju! Prvo je svoje šišanje želio platiti bitcoinom pa me pitao kako to da to još nemam – kaže za Večernji list Ana-Marija Novaković, vlasnica frizerskog salona Studio 54 na zagrebačkoj Savici.

Plaćanje bitcoinom smanjuje mogućnost prevare

– To je nešto sasvim novo i predstavlja budućnost. Cijeli mi se koncept jako sviđa, mislim da je super, vrlo jak magnet za mlade ljude – dodaje Ana-Marija. Bitcoin je vrijedan, tečaj mu je sada oko 400 dolara za jedan bitcoin.

Nema bitnije razlike u odnosu na kartice, manja je mogućnost prijevare, a sustav izgleda jako sigurno. Vlasnica salona objašnjava da čim provjeri je li sve zakonski u redu, a to bi trebalo biti za nekoliko dana, plaćanje bitcoinom počinje.

Bitcoin već je uveden kao platežno sredstvo u Splitu. U Zagrebu već nekoliko godina postoji i bitcoin bankomat koji su postavili Ivan Šimurina i Vedran Kljajić, hrvatski pioniri bitcoina.

Izvor: Vecernji.hr

Foto: Goran Jakuš, Pixsell

Pripremio Experta tim


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti