Pin It

Ponovno kreće najpopularnija mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - potpore za samozapošljavanje.

Privremeno obustavljena zbog pandemije bolesti Covid-19, aktivna politika zapošljavanja, a tu mislim na napopularniju mjeru potpore za samozapošljavanje, na radost velikog broja poduzetnika, ponovno kreće. I to početkom ili tijekom srpnja.

Mjera samozapošljavanja dolazi u modificiranom obliku

Ovu informaciju potvrdili su nam i u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Reaktivacija mjera započet će tijekom srpnja, ali u modificiranom obliku. Ovdje ulazi i mjera samozapošljavanja, saznali smo u Ministarstvu.

Poslovni dnevnik također je objavio istu informaciju najave ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića na poslovnom doručku u Američkoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj (AmCham).

"Kao početak ponovne primjene spomenut je okvirno 1. srpanj. Posrijedi je popularna mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koju je dosad koristilo više od 20 tisuća novih poduzetnika kao osnivača novih društava kapitala i obrta." piše Poslovni dnevnik.

MojBiz.com portal za poduzetnike početnike kreira vrijednost

Kada smo prije dva tjedna najavili da ponovno kreću mjere aktivne politike zapošljavanja, a tu smo se najviše veselili potporama za samozapošljavanje neki nisu vjerovali. Bilo je svakavih komentara, pa i onih negativnih. OK! Kad objavljujemo članak ili neku vijest onda ju i provjeravamo, jer nam je najvažnije uspostaviti odnos povjerenja s čitateljima portala.

Kako kaže Đole? "I ako su lagali mene i ja lažem vas". No, neprovjerenih informacija nema u našim člancima.

Pratite i nadalje portal MojBiz.com gdje ćemo još detaljnije izvještavati o početku aktivnih politika zapošljavanja.

Autorica: Mirjana Fijolić

Foto: pexels


Pratite nas

 facebook twitter youtube linkedin google

UNUTARNJE Slider vijesti