Pin It

Medijska kuća Bug najavljuje treće izdanje konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech, koja se bavi spajanjem kompanija i profesionalaca iz dva vodeća hrvatska sektora – informatičke industrije i turizma. Glavna tema ovogodišnjeg izdanja konferencije 3T je smart tourism, pametni turizam.


Udio turizma u hrvatskom BDP-u blizak je 20%, što je najviše u Europskoj zajednici. Turizam i IT kao dva rastuća i najuspješnija sektora u Hrvatskoj bi trebali više surađivati, nadopunjavati se i koristiti inovativna rješenja i proizvode startupa, što će u budućnosti biti i važnije zbog trendova korištenja tehnologije pri putovanjima i odmoru.

Glavna tema - smart tourism, pametni turizam


Ove godine glavna potka konferencije je smart tourism, pametni turizam, a kao jedan od keynotera nastupit će Miikka Rosendahl, koji će objasniti kako je Helsinki dobio prestižnu titulu Virtual Capital of the World i što iz tih iskustava mogu naučiti hrvatske turističke destinacije. Panel diskusijom Smart marketing u turizmu - što ZAISTA donosi bookinge? moderirat će Ilija Brajković, a Natalija Havidić iz Ministarstva turizma predstavit će Projekt digitalizacije javnih usluga u turističkom sektoru.


Uz spomenuta, planirano je još petnaestak predavanja, prezentacija i diskusija.

Publika 2018

Gostuje Miikka Rosendahl iz Finske


„Helsinki je nedavno pobijedio na natjecanju za Europsku metropolu pametnog turizma (European Capital of Smart Tourism) i posebno mi je drago da ćemo od gostiju iz finskog glavnog grada čuti o njihovim iskustvima u korištenju tehnologije za obogaćivanje turističke ponude. Kada smo 2017 odlučili organizirati prvi event na kojem se ciljano spajaju dvije najuspješnije hrvatske grane – IT i turizam, bio je to pomalo riskantan potez. Odličan odziv na tu prvu 3T konferenciju pokazao nam je da smo pogodili želje struke i publike. Prošlogodišnji 3T bio je još veći i uspješniji, a taj trend nastojat ćemo nastaviti i ove godine. Očekuje vas mnoštvo sadržaja, uz nekoliko već sada potvrđenih elemenata programa, novi će se dodavati kako se konferencija bude bližila.“ – istaknuo je Oleg Maštruko, direktor konferencije 3T.

Oleg Mastruko

 

Treći 3T održat će se 12. ožujka u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Broj sudionika je lani bio 280, a toliko se očekuje i ove godine. Više informacija i kotizacije dostupne su na http://3t.bug.hr/


Izvještaj s lanjskog 3T: https://mreza.bug.hr/konferencija-3t-turizam-i-it-industrija-u-hrvatskoj-trebaju-vise-suradivati/


Na slikama: detalji s prošlogodišnje konferencije 3T.

PROMO