Pin It

Andrija Čolak, suosnivač Surf 'n' Friesa, za portal Forbes Hrvatska  dijeli svoje znanje o franšizama, budući da je uspješno pretvorio svoj lanac brze prehrane u franšizu s oko 40 lokacija diljem svijeta. Ističe prednosti kupnje franšize, naglašavajući sigurnost i stabilnost dokazanog poslovnog modela.

Franšiza pruža gotov recept za uspjeh, s jasnim uputama i podrškom, smanjujući rizik ulaganja. Primatelji franšize dobivaju brand, know-how i podršku, što ih čini manje izloženima riziku. Čolak ističe razlike između velikih brendova poput McDonald'sa i manje poznatih, ističući prednosti ulaganja u nove i perspektivne franšize na tržištu.

Kupnja franšize pruža stabilnost i veće izglede za uspjeh! 

Iz perspektive poduzetnika, odabir pravog trenutka za pretvaranje biznisa u franšizu ključan je korak prema uspjehu. Mario Čolak, osnivač Surf 'n' Friesa, dijeli svoje iskustvo, ističući važnost izgradnje stabilnosti i profitabilnosti prije donošenja te odluke. Prema njegovim riječima, idealno je krenuti u proces franšiziranja kada je brand već uspostavljen, obično nakon dvije do četiri godine od osnivanja, te kada se nalazi na valu trenda.

Unatoč izazovima poput pandemije COVID-19, koja je nanijela štetu poslovanju, Surf 'n' Fries postigao je značajan uspjeh franšizirajući se diljem svijeta. Čolak ističe važnost strpljenja, prilagodljivosti i podrške franšizera kao ključnih čimbenika za opstanak i rast u franšiznom svijetu.

Franšize nisu za svakoga: ključni faktori neuspjeha

Međutim, važno je imati na umu da neke franšize ne uspiju, a Čolak naglašava da to često proizlazi iz nedostatka komunikacije i nedovoljne informiranosti. Savjetuje potencijalnim kupcima franšize da razgovaraju s postojećim franšizerima, prihvate njihova iskustva i realno procijene vlastite sposobnosti i financijske mogućnosti.

Franšiza nije samo poslovna prilika, već dugoročno putovanje koje zahtijeva predanost, strpljenje i puno truda.

Izvor: portal Forbes Hrvatska 

Foto: Surf'n'Fries 

Ako želite više naučiti o franšizama pročitajte:

Franšizno poslovanje - sigurniji put u poduzetništvo

Pokrenite franšizni posao i počnite zarađivati dok spavate!


 


Pratite nas

facebook linkedin

UNUTARNJE Slider vijesti