U ovom europskom gradu mobitelom se ocitavaju satovi za potrosnju vode prate termini odvoza otpada Trećina svih austrijskih gradova i općina već duže vrijeme zaprima zahtjeve i zamolbe građana upućene putem pametnih telefona i tableta!

Ono što se u Austriji na saveznoj razni u okviru strategije digitalizacije planira uvesti do 6. ožujka 2018. godine već je realnost na lokalnoj razini - obavljanje administrativnih poslova u javnim službama putem aplikacija za pametne telefone. Svi online formulari austrijske službe Amtsweg.gv.at građanima sada automatski stoje na raspolaganju putem aplikacije „Gem2Go“, koja je optimizirana i za mobilne uređaje.

Zahtjeve bečkoj gradskoj upravi moguće uputiti i putem mobilnog telefona

Ovaj veliki korak prelaska s elektronskog (E-Government) na mobilno poslovanje (M-Government) omogućen je uskom suradnjom dvaju vodećih poduzeća na području komunalnih online formulara i poduzeća „RIS d.o.o.“ čije je težište rada komunalni content management.

Na internetskoj stranici službe za formulare Amtsweg.gv.at koja posluje po nalogu Austrijskog saveza gradova građanima na raspolaganju stoji ukupno 37.000 online formulara iz oko 650 gradova i općina pa tako i Beča.

Mobilna ponuda većih austrijskih gradova i općina osim toga obuhvaća i veliki broj aplikacija za razne prijave građana, mobilno očitavanje satova za potrošnju vode, praćenje termina odvoza otpada itd.

Kao i sve druge komunalne aplikacije i aplikacija Gem2Go dostupna je besplatno u App Storeu.

GEM2GO

Copyright: PID/David Bohmann

Tekst: Inozemni ured Grada Beča

Ivana Ćosić, odnosi s medijima, Inozemni ured Grada Beča, Miramarska cesta 24 / 9. kat, 10000 Zagreb, T +385 1 646 26 20, M +385 99 573 51 85 E Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.W https://www.eurocommpr.at/hr/Inozemni-uredi-grada-Beca/Hrvatska Pratite nas na Facebooku i Twitteru

Dodaj komentar