Strategija razvoja poduzetništva u HrvatskojHrvatski sabor je 25. listopada 2013. godine usvojio Strategiju razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2013. – 2020.  Radi se o prvom nacionalnom strateškom dokumentu koji sustavno i dugoročno obuhvaća sektor malog gospodarstva te ga usmjerava prema postavljenim ciljevima.

Zašto u Bundestagu nema privatnih poduzetnikaZastupnici u parlamentu bi trebali biti predstavnici naroda - svih slojeva, svih struka i svih dijelova društva. Ali u njemačkom Bundestagu sjede uglavnom učitelji i pravnici - i to oni u državnoj službi.

Nosi li partnerstvo rizikPartneri u biznisu (suosnivači) obično pokreću zajednički posao s malo planiranja i nekoliko osnovnih pravila. Ukoliko se ne posvetite planiranju partnerstva prije pokretanja posla, prije ili kasnije dogodit će se ono za što svi poslovnjaci kažu da je očekivana posljedična priča. Na teži način otkriva se da ono što je ostalo neizrečeno ili neplanirano često dovodi do nezadovoljenih očekivanja, ljutnje i frustracije . Partneri se mogu sukobljavati oko bezbroj stvari, uključujući i radnu etiku i financijske ciljeve, uloge u vođenju poslova i stilovima vodstva. Zato vam donosimo nekoliko partnerskih priča kako biste uspjeli održati poslovno partnerstvo.

FreelanceAko se još dvoumite trebate li pokrenuti svoj posao ili želite još malo pričekati, započinite rad kao samostalni profesionalac ili honorarac, popularno nazvan freelancer. Postoji nekoliko portala koji će vam u tome pomoći, a u ovom tekstu vam donosimo nekoliko savjeta kako izbjeći zamke koje bi vas mogle koštati gubitka vremena i novca.

Ekonomski fakultet u Ljubljani FELU i P-WorldU sklopu trećeg HR Experience Zagreb, događanja koje okuplja najveće svjetske stručnjake i pionire globalne HR industrije održanog 23. i 24. rujna u Zagrebu, predstavljeno partnerstvo između FELU Ljubljana i P-Worlda!