Novi Zakon o obrtu stupio na snaguNovi Zakon o obrtu, kojim se za više od 50 posto smanjuje komorski doprinos za obrtnike, stupio je na snagu 10. 12. 2013. godine. 

Razvojna agencija ZagrebAko otvarate poduzeće, prijavljujete se na natječaje EU, imate ideju, ali ne znate kako je zaštititi u tome vam novim webom želi pomoći Razvojna agencija Zagreb - TPZ.

Doing Business 2014Svjetska banka predstavila je izvješće Doing Business 2014. Novo izvješće Svjetske banke pokazuje da je od lipnja 2012. do lipnja 2013. Hrvatska poboljšala svoju poslovnu regulativu provođenjem reformi u pet područja, više nego u bilo kojoj drugoj godini od 2007., navodi se. U izvješću se ističe da je u proteklih godinu dana Hrvatska provodila reforme u područjima pokretanja poslovanja, plaćanja poreza, međunarodnog trgovanja, izvršenja ugovora i rješavanja nelikvidnosti.

Strategija razvoja poduzetništva u HrvatskojHrvatski sabor je 25. listopada 2013. godine usvojio Strategiju razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2013. – 2020.  Radi se o prvom nacionalnom strateškom dokumentu koji sustavno i dugoročno obuhvaća sektor malog gospodarstva te ga usmjerava prema postavljenim ciljevima.