Razvojna agencija ZagrebAko otvarate poduzeće, prijavljujete se na natječaje EU, imate ideju, ali ne znate kako je zaštititi u tome vam novim webom želi pomoći Razvojna agencija Zagreb - TPZ.

Doing Business 2014Svjetska banka predstavila je izvješće Doing Business 2014. Novo izvješće Svjetske banke pokazuje da je od lipnja 2012. do lipnja 2013. Hrvatska poboljšala svoju poslovnu regulativu provođenjem reformi u pet područja, više nego u bilo kojoj drugoj godini od 2007., navodi se. U izvješću se ističe da je u proteklih godinu dana Hrvatska provodila reforme u područjima pokretanja poslovanja, plaćanja poreza, međunarodnog trgovanja, izvršenja ugovora i rješavanja nelikvidnosti.

Strategija razvoja poduzetništva u HrvatskojHrvatski sabor je 25. listopada 2013. godine usvojio Strategiju razvoja poduzetništva u Republici Hrvatskoj 2013. – 2020.  Radi se o prvom nacionalnom strateškom dokumentu koji sustavno i dugoročno obuhvaća sektor malog gospodarstva te ga usmjerava prema postavljenim ciljevima.

Zašto u Bundestagu nema privatnih poduzetnikaZastupnici u parlamentu bi trebali biti predstavnici naroda - svih slojeva, svih struka i svih dijelova društva. Ali u njemačkom Bundestagu sjede uglavnom učitelji i pravnici - i to oni u državnoj službi.