Okrugli stol Žensko poduzetništvo MojBizU organizaciji Britanskog veleposlanstva u Zagrebu, Udruženja britanskih stipendista u Hrvatskoj (Chevening Alumni Hrvatska), VERN’a, portala Mojbiz.com i CEPOR-a, na Veleučilištu VERN’ je održan okrugli stol pod nazivom “Žensko poduzetništvo – razmjena britanskih i hrvatskih iskustava”.

Što je potrebno da biste ušli u Zagrebački inkubator poduzetništvaZa ovaj posao neće vam trebati veza. Ozbiljno. Trebat će vam ono što mnogi uglavnom zanemaruju: puno volje, radnog elana, energije i motivacije.

Samozapošljavanje: Nezaposleni najviše problema imaju s pisanjem troškovnikaTijekom protekle godine samozapošljavanje je bila jedna od važnijih tema za poduzetnike početnike. Tako je prema Glasu Slavonije HZZ u Osijeku odobrio 660 ideja, a u Zagrebu samo njih 1.004. Izgleda da su Osječani među najaktivnijima u samozapošljavanju. Nezaposleni najviše problema imaju s pisanjem troškovnika, jer nemaju viziju cijene poslovanja.

Prijavite svoj projekt u Zagrebački inkubator poduzetništvaZagrebački inkubator poduzetništva poziva ambiciozne pokretače startup projekata uz moto ‘We will challenge, encourage and support you!’Ako imate ideju, počeli ste ju razvijati, a niste sigurni kako, niste sigurni kome ćete prodavati svoj proizvod, ne znate kako se otvara firma; ili sve to već znate, ali se projekt ipak ne razvija kako ste očekivali tada vam je potrebna pomoć ljudi koji su sve to prošli, koji su napravili svoj dio grešaka, ali su iz njih uspjeli naučiti potrebno i na kraju pokrenuli uspješan startup. Oni vas čekaju u ZIP-u.

Marelja: Startupima omogućavamo kontakt sa svjetskim stručnjacimaStartup sceni nedavno se pridružila mlada, diplomirana inženjerka informacijskih tehnologija, Tihana Marelja, u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva radi kao koordinatorica. Raditi vrlo izazovan i intenzivan posao u ZIP-u poprilična je odgovornost. Toliki interes poduzetnika početnika za razvojem vlastite poslovne ideje, poslovni kontakti, konferencije za novinare, suradnja s inozemstvom, inozemni investitori, koji ZIP posjećuju više nego Vladu. No, Tihana Marelja, jako je skromna i sve što radi usmjerila je na razvoj projektnih ideja. Tihana u razgovoru za portal MojBiz.com objašnjava gdje mladi timovi najviše zapinju kad dođu u ZIP i ističe: “Mnogo je stepenica koje se moraju proći, a  svaka stepenica ima svoju malu kočnicu koja sputava. Jedan od velikih problema je ispitivanje tržišta, te onoga što kupac želi“