zensko_poduzetnistvoU Velikoj Britaniji 14% poduzeća je u vlasništvu žena dok ih je u Americi 28% kažu podaci istraživanja Women Unlimited Organisation. Žensko poduzetništvo godišnje donese 130 milijardi funti gospodarstvu Velike Britanije. Žene su vrlo aktivne u stvaranju poduzeća širom svijeta. Što se događa u Hrvatskoj? Kada je poduzetnička aktivnost u pitanju, muškarci su u Hrvatskoj čak dva i pol puta aktivniji od žena. Otkako je Vlada RH usvojila Strategiju razvoja ženskog poduzetništva, različite su se institucije uključile u promociju i provedbu strategije.

pocetnicke-greskeGotovo je neizbježno da svatko pri pokretanju vlastitog posla griješi i to u samom početku vrlo učestalo.

Samozaposleni trebaju izdržljivost, strast i 70 radnih sati tjednoKad ste poduzetnik, nemate šefa, ali preuzmete sve probleme. Dok sjede u svom odjeljku, preokreću očima na još jedan zastoj u birokraciji ili se dive graničnoj nesposobnosti nadređenih, neki zaposlenici misle: "Da sam svoj šef, ne bih imao ovih problema."

 

start_bizU posljednje vrijeme primam dosta pitanja o tome kako pokrenuti vlastito poduzeće. U nastavku slijedi savjet mlade bizerice Tajane Mrazović, koja iz vlastitog iskustva opisuje osnivanje društva s ograničenom odgovornošću ili d.o.o.  Jeste li znali da za osnivanje poduzeća potrebno oko 40 dana?  Ovo je točka gdje poduzetnička avantura počinje!

 

 seacoast

Započeti svoj projekt izgleda nije lako. U stalnom nestabilnom okruženju, malo motivacije i dosta defetizma,nije lako izgraditi vlastiti projekt i odrediti vlastiti cilj. Započnite projekt tko zna gdje ćete završiti! Taj poduzetnički avanturizam najzanimljivji je dio posla. Uživajte u novom početku! Opustite se i krenite u avanturu jer nitko nije toliko zanimljiv koliko svaka nova ideja na tržištu