Kako do EU fondova?EU fondovi postali su svakodnevna vijest, međutim konkretne informacije o tome što se iz tih fondova financira, za koga i na koji način nisu u dovoljnoj mjeri predstavljene. Sve informacije saznat ćete od ADD tima, 17. prosinca 2012., Zagreb, hotel Arcotel Allegra.

Pokrenite tvrtku, jednostavni d.o.o. za 10 kunaDo sada je za osnivanje d.o.o.-a bio potreban temeljni kapital od 20.000 kn. Sada se tvrtke mogu osnivati izjavom ovjerenom kod javnog bilježnika. Jednostavno poduzeće mogu osnovati tri vlasnika, svaki sa po 3,33 kune osnivačkog kapitala, ali prije nego što ga aktivira, tvrtka treba imati i jednog člana uprave. No, pazite jednostavni d.o.o. ima svoje zamke ....

Evo što donosi novi Zakon o obrtuNovi zakon o obrtu u saborsku će proceduru biti upućen početkom jeseni, odnosno krajem rujna ili početkom listopada, najavio je na konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Bruno Roelants"U Francuskoj je u posljednjih 30 godina preživjelo 79 posto posrnulih tvrtki koje su pretvorene u zadruge", kaže u intervjuu za H-Alter, kojeg je napravila Marina Kelava, glavni tajnik Europske konfederacije industrijskih i uslužnih zadruga i tvrtki u vlasništvu radnika Bruno Roelants.

Što čeka male i srednje poduzetnike ulaskom u EU?Što čeka obrtnike, odnosno male i srednje poduzetnike kada Hrvatska postane punopravna članica Europske unije. Ulaskom Hrvatske u EU, obrtnici ostvaruju veći pristup europskim fondovima, odnosno ostvaruju znatne financijske potpore. - To su direktne koristi koje će obrtnici i mali poduzetnici imati na raspolaganju: ili pojedinačno, ili kroz udruživanja u klastere, ili kroz rad raznih tehnoloških parkova, inkubatora i slično. Direktna korist je također i tržište koje se otvara ulaskom u EU i jednaki uvjeti poslovanja za sve tvrtke unutar Unije, odnosno mogućnost apliciranja na razne poslove koji se objavljuju putem natječaja u EU - komentira Tihana Kraljić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.