David Arthur Slinn intervju Mirjana Fijolić„Britanci Hrvatskoj žele prenijeti pozitivna ulagačka iskustva", riječi su to britanskog veleposlanika David Arthur Slinn. Veleposlanik u svom mandatu želi maksimalno pomoći Hrvatskoj kako bi britanski investitori lakše pronašli ulagačke projekte.

Poduzetnički impuls 2013Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je na 73. sjednici Vlade Republike Hrvatske 'Poduzetnički impuls' - Program poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu, a zanimljivo je kako će se u okviru programa financiranja malog i srednjeg poduzetništva i obrta s ukupnim fondom od 1.200.000 kuna financirati projekti energetske učinkovitosti.

Kako do EU fondova?EU fondovi postali su svakodnevna vijest, međutim konkretne informacije o tome što se iz tih fondova financira, za koga i na koji način nisu u dovoljnoj mjeri predstavljene. Sve informacije saznat ćete od ADD tima, 17. prosinca 2012., Zagreb, hotel Arcotel Allegra.

Pokrenite tvrtku, jednostavni d.o.o. za 10 kunaDo sada je za osnivanje d.o.o.-a bio potreban temeljni kapital od 20.000 kn. Sada se tvrtke mogu osnivati izjavom ovjerenom kod javnog bilježnika. Jednostavno poduzeće mogu osnovati tri vlasnika, svaki sa po 3,33 kune osnivačkog kapitala, ali prije nego što ga aktivira, tvrtka treba imati i jednog člana uprave. No, pazite jednostavni d.o.o. ima svoje zamke ....

Evo što donosi novi Zakon o obrtuNovi zakon o obrtu u saborsku će proceduru biti upućen početkom jeseni, odnosno krajem rujna ili početkom listopada, najavio je na konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.