Greenpie, Mirna BačunIntervju s Mirnom Bačun, objavljujemo u trenutku kada ova mlada poduzetnica započinje svoju uspješnu poslovnu godinu. Mirna otkriva tajnu svog uspjeha u razgovoru za MojBiz.com.

SamozapošljavanjeVečernji list donosi priče žena koje su same svoje šefice, no rade od jutra do sutra i moraju se boriti za svakog klijenta. Od brojnih mjera i potpora kojima država pokušava smanjiti broj nezaposlenih na burzi rada u posljednjih se godinu dana jedna pokazala kao pravi hit. Riječ je o samozapošljavanju, odnosno potpori pod nazivom “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto” koje je nezaposlenima uz novčanu pomoć s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pomaže otvoriti vlastiti biznis. Biti sam svoj šef, uz potporu države i dobru ideju nešto je na što se odlučuje sve više nezaposlenih – u 2012. godini, prema podacima HZZ-a, potporu je koristilo 1605 osoba.

puturistŠto se događa kada strastveni putnik završi u poduzetničkim vodama i pokrene svoj portal. Iz velike ljubavi i iskustva dogodila se ideja o pokretanju portala Puturist - Internet portala gdje se nalaze apsolutno sve informacije o putovanjima. Eto tako je nastao Puturist! Za sve one koji ne vjeruju da je vlastite ideje moguće pretvoriti u velike i uspješne poduzetničke priče evo jedne o Leu Martinoviću i Puturistu.

 

Danijela Čavlović„Franšiza je odlična stvar u uslužnoj djelatnosti. Kada smo prošlo ljeto pokretali bed&breakfast Studio Kairos bili smo prvi B&B u Zagrebu. Ubrzo se, nametnula ideja da isti posao pretvorimo u franšizu jer je potražnja za ovakvim sadržajem veća od ponude...

Mario_Kundih_GrčkaMario Kundih bivši sportaš i pasionirani zaljubljenik u more, koji preko 100 dana godišnje provede za kormilom kao profesionalni skiper-RYA Yachtmaster Offshore, svoju je veliku ljubav prema jedrenju i plovidbi pretvorio u obrt. Nakon godina usavršavanja u marketingu i nautici vodi vlastiti  nautički business i poručuje svima: "Tržište koje zauzima nautički turizam u svijetu je  dosta veliko, a Hrvatska je u zadnjih deset godina u nautičkom businessu doživjela pravu renesansu".

Žena, majka, poduzetnicaDonosimo priču o ravnoteži privatnog i poslovnog života, žena, majki i poduzetnica. Sve redom vrlo uspješne u svom poslu, svaka na svoj način gradi svoj privatan život i uživa u majčinstvu. Priče su intimne i poučne za svakog kako bismo shvatili koliko je važno čuvati jedini prostor za koji se vrijedi boriti - obitelj.

Jeffrey Treichel & Martina UsmianiPortal MojBiz.com donosi razgovor s pokretačima portala Kolektiva vodeće stranice za grupnu kupnju u Hrvatskoj. Jeffrey Treichel & Martina Usmiani objašnjavaju kako prodavati online, kako s par klikova miša doći do popusta i koliko su zadovljni dosadašnjim uspjehom online trgovine. Naučite tajne online poslovanja od najboljih!