Humana nova socijalno poduzetništvoJeste li se ikada zapitali gdje će završiti vaša premala, prevelika, odjednom dosadna ili demode odjeća koju ste odbacili? Stanovnici Čakovca znaju odgovor na to pitanje.

Greenpie, Mirna BačunIntervju s Mirnom Bačun, objavljujemo u trenutku kada ova mlada poduzetnica započinje svoju uspješnu poslovnu godinu. Mirna otkriva tajnu svog uspjeha u razgovoru za MojBiz.com.

Žena, majka, poduzetnicaDonosimo priču o ravnoteži privatnog i poslovnog života, žena, majki i poduzetnica. Sve redom vrlo uspješne u svom poslu, svaka na svoj način gradi svoj privatan život i uživa u majčinstvu. Priče su intimne i poučne za svakog kako bismo shvatili koliko je važno čuvati jedini prostor za koji se vrijedi boriti - obitelj.

SamozapošljavanjeVečernji list donosi priče žena koje su same svoje šefice, no rade od jutra do sutra i moraju se boriti za svakog klijenta. Od brojnih mjera i potpora kojima država pokušava smanjiti broj nezaposlenih na burzi rada u posljednjih se godinu dana jedna pokazala kao pravi hit. Riječ je o samozapošljavanju, odnosno potpori pod nazivom “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto” koje je nezaposlenima uz novčanu pomoć s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pomaže otvoriti vlastiti biznis. Biti sam svoj šef, uz potporu države i dobru ideju nešto je na što se odlučuje sve više nezaposlenih – u 2012. godini, prema podacima HZZ-a, potporu je koristilo 1605 osoba.

puturistŠto se događa kada strastveni putnik završi u poduzetničkim vodama i pokrene svoj portal. Iz velike ljubavi i iskustva dogodila se ideja o pokretanju portala Puturist - Internet portala gdje se nalaze apsolutno sve informacije o putovanjima. Eto tako je nastao Puturist! Za sve one koji ne vjeruju da je vlastite ideje moguće pretvoriti u velike i uspješne poduzetničke priče evo jedne o Leu Martinoviću i Puturistu.

 

Danijela Čavlović„Franšiza je odlična stvar u uslužnoj djelatnosti. Kada smo prošlo ljeto pokretali bed&breakfast Studio Kairos bili smo prvi B&B u Zagrebu. Ubrzo se, nametnula ideja da isti posao pretvorimo u franšizu jer je potražnja za ovakvim sadržajem veća od ponude...

Mario_Kundih_GrčkaMario Kundih bivši sportaš i pasionirani zaljubljenik u more, koji preko 100 dana godišnje provede za kormilom kao profesionalni skiper-RYA Yachtmaster Offshore, svoju je veliku ljubav prema jedrenju i plovidbi pretvorio u obrt. Nakon godina usavršavanja u marketingu i nautici vodi vlastiti  nautički business i poručuje svima: "Tržište koje zauzima nautički turizam u svijetu je  dosta veliko, a Hrvatska je u zadnjih deset godina u nautičkom businessu doživjela pravu renesansu".