motivacija u prodajiProdajni management (Sales management) podrazumijeva sveobuhvatni proces upravljanja prodajom, te zahtijeva visoku razinu organizacijskih i komunikacijskih vještina. Paralelno s kreiranjem prodajne strategije, manageri prodaje kontinuirano moraju upravljati i ljudskim potencijalima, što uključuje nadzor i usmjeravanje prodajnog osoblja.

maksimizirajte_prodajuIako zvuči paradoksalno, za mnoge male i srednje poduzetnike kraj godine predstavlja sušno razdoblje kad je u pitanju prodaja njihovih proizvoda. Tijekom blagdana, maloprodajni lanci i veliki trgovački centri već tradicionalno uspijevaju “pobrati vrhnje“ profita koje za sobom povlači sezona praznika.

prodaja je procesUspjeh u prodaji je prije svega stvar stava prodavača prema svojoj ulozi u interakciji s kupcem. Pokušajte se staviti u situacije kada ste bili kupac i razmislite: kada vam je posljednji puta netko nešto prodao? Ili da okrenemo pitanje: je li vam prodavač prodao ili ste vi kupili?

Zašto vaše stranke preskaču ogradu i odlaze konkurenciji?Vjernost stranaka treba zaraditi. Zašto mnoge tvrtke ne potiču vjernost stranaka? Uvjeren sam da u mnogim tvrtkama smatraju da je potiču. Nedavno sam putovao na grčki otok s poznatom turističkom agencijom. Aranžman nije bio jeftin, isto tako ni najam automobila i izleti autobusom po otoku koje je organizirala agencija. Sve te usluge bile su dosta skuplje od istih usluga koje su nudili ponuđači na otoku.

Kako postaviti plan prodaje da novac sam dolaziSavjeti za male tvrtke o tome kako napraviti najbolji plan prodaje.

poslovni_partnerKad kupci ne plaćaju na vrijeme, a poduzeće ima ograničen pristup sredstvima kapitala, većina malih poduzeća će suziti krug kupaca s kojima posluje, te se ograničiti samo na pouzdane platiše zbog čega će izgubiti udio tržišta.