Program mikro kreditiranje - prvi korak u poduzetništvoNa konferenciji za novinare održanoj u HAMAG INVEST-u članica Uprave Martina Jus prezentirala je novi kreditni program „Mikro kreditiranje – Prvi korak u poduzetništvo“. Kreditni program je namijenjen mikro gospodarskim subjektima, postojećima koji posluju do 24 mjeseca i onima u nastajanju, te se pozivaju poduzetnici zainteresirani za odobravanje kredita po povoljnijim uvjetima da svoje zahtjeve podnesu na gore navedenu adresu HAMAG INVEST-a.

Doprinosi za obrtnikaOd veljače 2013. obrtnici trebaju plaćati uvećane svote doprinosa za sebe, kao obrtnika.

Pravilnik o porezu na dohodakNa stranicama Porezne uprave objavljen je prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o porezu na dohodak. O najznačajnijim izmjenama koje se vežu za izmijene obveze izvještavanja, pročitajte u nastavku.

Što je s PDV-om kad uđemo u EUUlaskom Republike Hrvatske u EU od 01.07.2013.g. počet će se primjenjivati Zakon o PDV-u koji trenutno još nije izglasan, a prijedlog Zakona dostupan na internet stranicama Ministarstva financija, a možete ga preuzeti ovdje.

Predaja godišnjih poreznih prijavaPočinje sezona predaje godišnjih poreznih prijava! Krajnji rok 28. veljače polako se približava. Ove godine pripremili smo kratki vodič za pripremu prijave, obrazac s automatskim izračunom te detaljne upute za ispunjavanje.

Ugovor o autorskom djeluU ovom članku pojašnjavamo što se sve smatra autorskim djelom, kakav je porezni aspekt isplate autorske naknade te je na kraju dan konkretan primjer ugovora o autorsko djelu.

EU fondovi za mala i srednja poduzećaEuropski fond za regionalni razvoj (ERDF) strukturni je fond namijenjen državama članicama EU za ulaganja u malo i srednje poduzetništvo, proizvodnju, jačanje turističke ponude, ulaganja u informatičko društvo te regionalnu i lokalnu infrastrukturu.