Obrtnici, provjerite svoja rješenja o plaćanju komunalne naknadeOdlukom o komunalnoj naknadi utvrđeno je plaćanje komunalne naknade za područje Grada Zagreba.

Hrvatska gospodarska komoraS početkom 2016. godine primijenjuje se Odluka kojom se iznos članarine Hrvatske gospodarske komore plaća ovisno o grupi u koju se razvrstavaju članice prema određenim kriterijima.

Kratki porezni vodič za poduzetnikeVrlo je važno od samog početka znati kakvi porezi postoje i koji su porezi zapravo predmet vašeg interesa. Za početak otklanjamo najčešću zabludu: PDV nije jedini porez i nisu svi porezi PDV!

Reinvestirana dobit Gordan HorbecRecimo da ste mali poduzetnik i vaše poduzeće je ostvarilo dobit u 2013. godini. Čuli ste da ako reinvestirate dobit, platit će te manje poreza ili ga nećete platiti uopće.

Porezna prijava 2013Vrijeme je poreznih prijava i savki savjet stručnjaka olakšava posao prijave. Što smijete, a što ne smijete, na što imate pravo, a na što ne. Rok predaje porezne prijave za 2013. godinu je 28. veljače. Znači ove godine do posljednjeg petka u veljači prijavu morate, ako vam je to obaveza, dostaviti Poreznoj upravi nadležnoj vašem mjesto prebivališta ili boravišta.

Članarine HGKDoprinosi su prema odluci o financiranju Hrvatske gospodarske komore u 2014. godini ukinuti. Znate li koje su ostale članarine i naknade koje plaćate?

Znate li da su od 1.1.2014. nastupile izmjene u sustavu pdv-a.jpgUkoliko se Vaše društvo bavi turističkim i/ili ugostiteljskim uslugama, ulaznicama za koncerte, isporukom vode, ili proizvodima kao što su šećer, ulje, dječja hrana i sl., svakako će vas zanimati povećanje međustope PDV-a s 10 posto na 13 posto. Nova stopa je u primjeni od 1. siječnja 2014. Više pročitajte u nastavku.. .