Freelanceri pazite na ove porezne obvezePorezna uprava ovih dana upozorila porezne obveznike koji ostvaruju primitke izvan RH da reguliraju svoje porezne obveze, piše tportal.

Tko treba predati poreznu prijavu za 2015. godinu?Od ove godine većina građana više ne treba podnositi poreznu prijavu. Obračun porezne obveze obavljat će se automatski u Poreznoj upravi. Evo tko sve treba predati poreznu prijavu?

Reinvestirana dobit Gordan HorbecRecimo da ste mali poduzetnik i vaše poduzeće je ostvarilo dobit u 2013. godini. Čuli ste da ako reinvestirate dobit, platit će te manje poreza ili ga nećete platiti uopće.

Obrtnici, provjerite svoja rješenja o plaćanju komunalne naknadeOdlukom o komunalnoj naknadi utvrđeno je plaćanje komunalne naknade za područje Grada Zagreba.

Članarine HGKDoprinosi su prema odluci o financiranju Hrvatske gospodarske komore u 2014. godini ukinuti. Znate li koje su ostale članarine i naknade koje plaćate?

Hrvatska gospodarska komoraS početkom 2016. godine primijenjuje se Odluka kojom se iznos članarine Hrvatske gospodarske komore plaća ovisno o grupi u koju se razvrstavaju članice prema određenim kriterijima.

Kratki porezni vodič za poduzetnikeVrlo je važno od samog početka znati kakvi porezi postoje i koji su porezi zapravo predmet vašeg interesa. Za početak otklanjamo najčešću zabludu: PDV nije jedini porez i nisu svi porezi PDV!