Sto je loko vožnja a što putni nalogTrebate na poslovni put i zanima vas što je loko vožnja?Donosimo vam odgovor na to pitanje te objašnjavamo razliku između loko vožnje i putnog naloga.

Kupujete li osobni automobil za prijevoz putnika ovo je korisno znatiŽelite li kupiti novi automobil?  Od 1. siječnja 2018. poduzetnici koji kupuju osobni automobil za prijevoz putnika moći će po ulaznom računu priznati 50% PDV-a (poreza na dodanu vrijednost), piše Gordan Horbec, Opulento

Miješate li izraze prihod i dobitČesto miješamo dva vrlo važna pojma - prihod i dobit. Uz prihod i dobit pogrešno koristimo  termin "zarada". Kada se analizira poslovanje neke tvrtke to može dovesti do velikih zabluda zato donosimo stručno objašnjenje.

plaćanje računa paušalni obrtNa email redakcije MojBiz portala stiglo je pitanje vezano za izdavanje prvog računa i njegovog oblika. Odgovor su dali stručnjaci iz tvrtke Mazars Croatia 

 

Reforma poreznog sustava stupa na snagu početkom 2017. godine. Ne brinite jer će promjene biti provedene u etapama koje će započeti prvoga dana 2017. godine te se nastaviti kroz cijelu 2017. i 2018. godinu. 

fiskalna blagajna paušalciPorezna uprava je na svojim mrežnim stranicama objavila obavijest za 'male obveznike fiskalizacije' - paušaliste po osnovi samostalne djelatnosti, o izdavanju računa nakon 1. srpnja 2017. godine.

 

Kada direktor i osnivač plaćaju doprinose?Kada direktori u poduzećima trebaju biti zaposleni, a kada moraju plaćati doprinose uče­stala su pitanja poduzetnika na koje odgovara Zorana Mavričić-Korošec.