Pin It

Tvrtka prolazi kroz promjenePromjene više nisu iznimka, već svakodnevnica svakog rukovoditelja. Ukoliko žele uspješno poslovati, organizacije i timovi trebaju biti visoko prilagodljivi, brzi i spremni na stalno usavršavanje.

 

Promjena je postala nužnost i preduvjet ne samo napretka, već i opstanka na tržištu. Vještine učinkovitog upravljanja promjenama radionica kroz intenzivan rad u maloj grupi i pod vodstvom Ramiro trenera, konzultanta s dugogodišnjim iskustvom u radu s ljudima i poticanju promjena - naučit će vas kako (p)ostati lider koji suvereno vodi druge prema napretku! Vještine učinkovitog upravljanja promjenama - Ramiro otvorena radionica, 13.5.           

Kako pobijediti strah i nesigurnost?


Istovremeno, uspješno provesti promjenu, najčešće je prava lutrija. Otpor, ponekad vrlo glasan, a nekad tih, negativne emocije, strah i nesigurnost, prebacivanje odgovornosti, destruktivne reakcije, stotine sitnih i velikih poteškoća na koje se putem nailazi, ma koliko dobro isplanirali svaki korak, realnost su s kojom se rukovoditelji svakodnevno susreću kad žele uvesti novitete. Bilo da je riječ o novom softwareu, procesima, promjeni organizacijske strukture, ili jednostavno želji da se potaknu novi načini razmišljanja i ponašanja kod zaposlenika, znati kako uistinu na pravi način mobilizirati (često uspavane) organizacijske potencijale, veliko je majstorstvo.

Stoga razmislite...

  1. Koliko često niste znali na koji način motivirati svoje zaposlenike da spremno prihvate promjene koje je potrebno provesti?
  2. Koliko često ste se pitali i nije vam bilo jasno zbog čega toliki otpori prema novitetima, čak i kad je očito da će svima donijeti poboljšanje?
  3. Koliko puta ste bili frustrirani jer ste osjećali da dajete svoj maksimum kako bi druge potaknuli na pozitivan pristup i aktivno sudjelovanje u promjenama, ali je  željena reakcija stalno izostajala?
  4. Koliko puta ste, jednom kad je proces uvođenja promjene bio gotov, shvatili da se rukovodstvo nije pripremilo na dobar način i da je sve moglo biti odrađeno puno kvalitetnije i uz bolje rezultate?

Znanje kako osmisliti kvalitetnu promjenu, pripremiti i motivirati tim, te ju u konačnici uspješno provesti, jedna je od najvažnijih vještina suvremenog lidera. Pritom, više nije dovoljno imati dobra stručna ili ekonomska znanja. Kako bi promjena zaživjela ne samo na papiru, već i među zaposlenicima o čijem angažmanu sve ovisi, potrebno je okrenuti se najnovijim spoznajama iz psihologije i neuroleadershipa.

I zato...

Želite li saznati više o prirodi promjene i zašto se uvijek javlja otpor, čak i kad su svi svjesni njezine važnosti i koristi?
Želite li naučiti kako biti suvremeni lider koji stvara tim koji će ga spremno pratiti u napretku?
Želite li znati koje su ključne zamke zbog kojih danas organizacije ne uspijevaju provesti željene promjene?
Želite li usvojiti učinkovite tehnike komunikacije i motivacije, koje će vam pomoći da na pravi način mobilizirate organizacijske i timske potencijale, i potaknete zaposlenike na aktivno i konstruktivno sudjelovanje u promjenama?

Dođite na radionicu u kojoj ćete kroz intenzivan rad u maloj grupi polaznika naučiti kako ciljano provoditi promjene koje će pomoći vašem timu da se uspješno nosi s izazovima suvremenog tržišta.
        

Znanja i vještine koje ćete s nama steći pomoći će vam da...

... uvođenju promjenama pristupite sustavno i sa znanjem kako doskočiti svim zamkama koje su gotovo pa neizbježne kad se želi promijeniti način razmišljanja i/ili poslovanja u timu i organizaciji…
… unutar sebe imate jasnoću kako djelovati, kako biste bili suveren, čvrst i motivirajući lider u ovim turbulentnim vremenima…
… znate kada i kako uključiti zaposlenike u proces provođenja promjena, kako bi aktivno sudjelovali u kreiranju zajedničkog napretka…
… dugoročno razvijate fleksibilan i inovativan tim koji spremno prihvaća promjene i razumije njihovu važnost.

Vrijeme i mjesto održavanja radionice

    13. svibnja 2014. od 9:00 do 17:00
    Ramiro učionica, Bužanova 4, 1. kat, Zagreb

    Vještine učinkovitog upravljanja promjenama - Ramiro otvorena radionica, 13.5.       

Koliko ulažete u sebe?

    Cijena treninga je 800 kn + PDV

 

Kako se prijaviti?

Ispunjenu prijavnicu pošaljite što prije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili faxom na 01/2442-911, nakon čega ćete dobiti predračun na temelju kojega ćete napraviti uplatu. Potvrdu o uplati kotizacije trebate nam poslati najkasnije do ponedjeljka, 12. svibnja u 14:00. Dodatne informacije o sadržaju radionice možete pronaći ovdje.

Znanje kako uspješno uvoditi promjene danas nije više rezervirano samo za krizne menadžere, već je potrebno svim rukovoditeljima, kako bi gradili uspješan tim. Pritom, osmisliti učinkovitu promjenu je samo prvi korak u procesu njezine uspješne implementacije. Ukoliko želite biti rukovoditelj koji zna kako uistinu aktivirati sve organizacijske potencijale i usmjeriti ih u željenom pravcu, pridružite nam se na radionici!

Požurite s prijavama jer je broj sudionika radionice ograničen.

Vidimo se u utorak, 13. svibnja!

Vaš Ramiro tim

Foto: Shutterstock


Pratite nas

 facebook twitter youtube linkedin google