Pin It

Mapa znanja seminar naplata potraživanjaNaplata potraživanja za svakog je poduzetnika ključna u poslovanju. Na  seminaru Mape znanja naučit ćete, uz puno primjera iz prakse, koje su osnove za naplatu, kako provjeriti je li vaš dužnik likvidan.

 

Jeste li znali da se u Europi se više od 80% naplate obavlja izvansudski, preko specijaliziranih agencija. Zato je seminar izvrsno mjesto za nove informacije.

 

Prijavite se na On-line prijava


Predavač

Larisa Silvija Marić

Broj sudionika ograničen: 20

Svrha seminara

Uz sveprisutnu nelikvidnost i konstantno mijenjanje pravnih izvora, uspješna provedba (prisilne) naplate potraživanja postala je prilično težak zadatak. Dužnici najčešće na sve moguće načine pokušavaju izbjeći plaćanje svojih obaveza koristeći se raznim domišljatim metodama (prodajom i prijepisom imovine, opterećenjem i skrivanjem prihoda i pokretnina, raznim izgovorima  i dr.). Na ovom seminaru naučit ćete, uz puno primjera iz prakse, koje su osnove za naplatu, kako provjeriti je li vaš dužnik likvidan ( je li u postupku stečaja, predstečajne nagodbe, likvidacije), procijeniti izglednost naplate, provjeriti kojim pokretninama/nekretninama raspolaže, kako pokrenuti ovrhu ili parnični postupak,  što su instrumenti osiguranja, ali i što učiniti u svrhu prevencije – i to sve uz upućivanje na ona zakonska pravila koja su zaista relevantna za vaše poslovanje.


Namjena

Pravne osobe, obrti, samostalne djelatnosti – za svakoga kome je dosta da nakon datuma dospjelosti nema pomaka na poslovnom računu.
Način realizacije

PP prezentacija, pitanja i odgovori.


Raspored seminara

od 9:00 do 14:00 ( 2 pauze po 15 min)


Iz programa seminara

    Osnove naplate
    Kojom dokumentacijom se raspolaže i je li potraživanje podobno za naplatu?
    Procjena izglednosti naplate
    Je li dužnik podoban za naplatu?
    Kako provjeriti je li dužnik još uvijek aktivan subjekt
    Dužnik u stečaju /likvidaciji/predstečajnoj nagodbi/brisan iz registra /blokiran-kako dalje?
    Opomena, nagodba, ovrha ili tužba?
    Kako pokrenuti ovrhu ili parnični postupak?

Predavačica

Larisa Silvija Marić je odvjetnica u Zajedničkom odvjetničkom uredu Nadja Prohić Stolić, Larisa Silvija Marić i Dejan Stajčić, sa sjedištem ureda u Zagrebu. U svom radu fokusira se na pregovaranje i pripremu različitih ugovora u trgovačkom i građanskom pravu, pripremu pravnih due diligence izvještaja, savjetovanje vezano za različite vrste postupaka, upravljanje pravnim osobama te pružanje pravnih usluga vezanih uz svakodnevno poslovanje trgovačkih društava.


Vrijeme

četvrtak, 17.7.2014. od 9:00 do 14:00


Mjesto

Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb


Kotizacija

1000,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

Foto: Shutterstock

Mapa znanja je tvrtka specijalizirana za poslovne edukacije. Katica Čumandra pokrenula je vlastiti projekt edukacija. U organizaciji svojih seminara obraća se svima koji tijekom svoje profesionalne karijere žele stalno nadograđivati svoja znanja i vještine, svjesni da im samo stalno educiranje osigurava mjesto na tržištima i učvršćuje vodeće pozicije.

Pratite nas

 facebook twitter youtube linkedin google