Strah od neuspjehaNedavno sam naišla na zoran opis zabrinutosti: "Brige su poput stolca za ljuljanje, potrošit ćete energiju, a nećete se pomaknuti s mjesta". Dobro rečeno, zar ne?  I sami znamo, toliko puta smo to proživjeli: zabrinutost je strahovito iscrpljujuće stanje, a ne samo da nas ne pomiče s mjesta nego nas može "ukopati" još jače, uz nalete sumnji (u sebe, i sve oko sebe) i strahova. Jednostavo, blokirati, i to obično baš onda kad je najpotrebnije pokrenuti se, pronaći snage za napraviti prvi korak...

Motivacija radionica RamiroKada mlade, obrazovane ljude pitamo o njihovim željama i profesionalnim ambicijama u budućnosti, često čujemo odgovor: “…i onda se vidim na nekoj menadžerskoj poziciji“. Kada ih zatim pitamo što misle da rukovoditelji rade, kako zamišljaju njihov radni dan, priča obično zapne. Pravu viziju i informacije o rukovoditeljskoj poziciji gotovo uopće nemaju.

pregovaranjePregovaranje u poslovnom, ali i u osobnom životu može biti naporno ako obje strane nastoje ostvariti isključivo svoj interes, bez uvažavanja zahtjeva druge strane ili sagledavanja dugoročnih posljedica. Vrlo često korišten termin "win-win situacija" opisuje pozitivan osjećaj uspješno dovršenog pregovora za obje uključene strane.

Žena poduzetnica Poslovne žene, žene poduzetnice, žene koje rade na sebi, one koje su dotakle „stakleni strop“, one koje su ga i razbile…Kako im je? Nehruovim riječima: „Možete reći kakvo je stanje nacije spoznajom statusa žena u naciji“. Kakvo je, zaista onda stanje nacije? Statistika kaže ovako ...

networkingSvima nam je pojam postao poznat: bilo da ste se našli na neformalnom ispijanju kave s poslovnim partnerima koje je organizirala neka od prijateljica s posla, nekoj konferenciji ili poslovnom druženju, buzz riječ je: networking (dosljedna sam s anglicizmima, zar ne?). Upoznaj me s prijateljem koji će me upoznati s prijateljicom, koja zna moju prijateljicu, a koja radi s tvojim prijateljem… Druženje, da, ali ne „iz koristoljublja“!

Dobro lose i zlo u prijateljstvu na posluJoš kao mala čula sam da moj djed, činovnik obrazovan u školama Austro-Ugarske (znate, pisao je krasopisom, to im je bio predmet u osnovnoj školi…) govori kako je „družba-družba, a služba-služba“.

Elena Cvjetković Novi bolji ViRadeći kao coach s klijentima, bilo tijekom poslovnog, bilo osobnog coachinga, pomažem im ostvariti i pozitivne promjene u ponašanju, ostavljanju (dobrog) dojma, i boljoj prezentaciji sebe. Da, coaching pomaže i u poslovnim, ali i u svakodnevnim situacijama, no kako bih Vam približila kako to može izgledati, evo jednog primjera iz prakse. Kada sami sebe definiramo kao "nedovoljne" u nekoj određenoj aktivnosti, onda i sve naše radnje koje su povezane uz tu istu aktivnost jednostavno opravdavaju unaprijed formirano mišljenje.