PPCŠto je to CPC ili PPC? – pitate se – u biti ista stvar samo PPC označava termin “pay per click”, a CPC termin “cost per click”. I jedno i drugo označava preteču performance marketinga. Ajmo sad malo bolje pojasniti što je to uopće performance marketing kako bi se bolje mogli uhvatiti u koštac s temama koje dolaze nakon ove. Ukratko, performance marketing je sveti gral internetskog oglašavanja i tajna želja svakog uspješnog marketingaša.

 

kriza_marketingŠto kaže marketinška stručnjakinja jesmo li ili nismo u krizi. Kakva je situacija u oglašivačkoj industriji? Oko 1.700.000 stanovnika Hrvatske koristi internet i njima je korištenje interneta postao integralni dio života. Riječ stručnjaka protiv mišljenja laika. Može li se zaraditi oglašavanjem na webu?

Prethodnu poslovnu godinu prije svega karakterizira kriza, pad prometa i razočaranja na burzama, te potrebe za prilagođavanjem i promjenama u razmišljanju čelnih ljudi kako u politici tako i u gospodarstvu.

sunset Većina nas je (barem) osam sati dnevno, (barem) pet dana u tjednu u interakciji s poslovnim suradnicima, ljudima s kojima najčešće nikada nismo ostvarili drugačiji odnos od onog striktno poslovnog. S nekima od njih možda poželimo s vremenom podijeliti i svoje privatno vrijeme, ali puno češće preferiramo odvojiti ta dva segmenta života i „ne miješati ljubav i posao“.

viral_marketingU ljudskoj je prirodi da nas jako veseli da smo nešto dobili besplatno i gotovo na dlanu. U marketinškoj je prirodi da smo jaaaako sretni kad s minimalnim sredstvima dobijemo maksimalni broj klikova. Ali još nam je draže kad zahvaljujući nekoj ideji koja nam padne slučajno na pamet i ne košta (gotovo) ništa dobijemo jako, jako puno.