odvjetnikKad sam s prijateljicom, koja je već davno otvorila svoju agenciju, razgovarala o proceduri otvaranja tvrtke, zavrtjelo mi se već i od samih detalja.

srecaPosao koji obavljam usko je vezan uz veliki broj poslovnih kontakata s ljudima raznih zanimanja, stupnja obrazovanja, životnog standarda i pogleda na život te sam nedavno ušla u zanimljivu raspravu s menadžerom jedne tvrtke i to na temu sreće.

 

investicijeŽelim vam opisati neke od pravnih izraza za koje smatram da bi nekome od vas mogli biti zanimljivi nađete li se u situaciji gdje ćete tražiti investitora ili prodavati udjele u poduzeću:

Pravo prvokupa – želi li netko prodati svoje udjele u SHA može pisati kome ih prvo mora ponuditi i na koji način može formirati cijenu.

 

sandra_mihelcicTipično mišljenje prosječnog Hrvata je kako u lijepoj našoj nitko ne može uspjeti vlastitim radom i trudom, već uspjeti mogu samo oni koji nešto ukradu, koji imaju iza sebe veliku banku, bogatog tatu, lobi ili gazdu.

 

nezaposlenostSamo podaci o nezaposlenosti tek su dio priče – oni su i gori i bolji od stvarnog stanja: izgubljeno 133.000 radnih mjesta

 

otvoriti_firmuDakle po novom zakonu koji je upravo stupio na snagu uz ostale papire za osnivanje tvrtke treba predati i ovjerenu izjavu kod javnog bilježnika da ne dugujemo nikakve poreze ili doprinose Državi, ali niti da neka naša tvrtka (u kojoj imamo više od 5% udjela ili značajan utjecaj) također nema nikakvih dugova!

 

PPCŠto je to CPC ili PPC? – pitate se – u biti ista stvar samo PPC označava termin “pay per click”, a CPC termin “cost per click”. I jedno i drugo označava preteču performance marketinga. Ajmo sad malo bolje pojasniti što je to uopće performance marketing kako bi se bolje mogli uhvatiti u koštac s temama koje dolaze nakon ove. Ukratko, performance marketing je sveti gral internetskog oglašavanja i tajna želja svakog uspješnog marketingaša.